Меню

Търсене на полети от Sharm el-Sheikh Intl Airport

Покажи филтри

Sharm el-Sheikh Intl Airport

 • Обща информация

  Официален език: Арабски
  Часова зона: UTC +2
  Валута: Египетски паунд (EGP)

 • Звездна приказка

  Типично за Шарм ел-Шейх е организираното съзерцаване на нощното небе в пустинята. Ваши гостоприемни водачи са бедуините, които щом залезе слънцето, ще ви обяснят как да „прочетете“ небето през телескоп.

 • Храмове

  Двата най-значими храма на града са джамията Ал-Мустафа с мраморна фасада и Небесната катедрала, която принадлежи към коптската църква.

 • Делфинариум

  Повечето големи хотели в курорта работят с Делфинариума и предлагат удобен транспорт до там, където ще имате възможност да плувате с делфините и да играете с тях.

Забележителности на Шарм ел-Шейх

До 70-те години на миналия век, Шарм ел-Шейх е обикновено рибарско селце, което постепенно се превръща в един от водещите плажни курорти на Египет. Доста горещо през лятото и приятно топло през зимата, времето помага на града да затвърди позицията си на туристическият магнит на Синайския полуостров.

Националният парк „Рох Мохамед“ включва някои от най-добрите места за гмуркане в света, великолепни плажове, мангрова гора и солено езеро. Рифът Йоланда е топ дестинация за гмуркачите из Червено море. Той се е образувал от потънал кораб през 1980 г. Природният парк се намира недалеч от Шарм ел-Шейх и затова туристите обикновено избират да посетят и него.

Със своя бял пясък и многобройни палми, заливът Наама е епицентърът на курортния живот на Шарм ел-Шейх. Там ще намерите редица магазини за сувенири, ресторанти и кафенета. На север от залива Наама, се намира и Заливът на акулите, където са разположени по-скъпите хотелски комплекси.

Старият пазар Шарм е мястото, където в изобилие се срещат блещукащи арабски лампи, ароматни наргилета, изящни дърворезби, екзотични подправки и какво ли още не. Най-добре е да го посетите по залез слънце, когато непоносимата жега се е скрила и може да пазарувате на спокойствие. Бонус са евтините и приятни заведения около него.

✔️ Има ли специални оферти за полети Sharm el-Sheikh Intl Airport на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет Sharm el-Sheikh Intl Airport, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет Sharm el-Sheikh Intl Airport, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят Sharm el-Sheikh Intl Airport?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети Sharm el-Sheikh Intl Airport, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи Sharm el-Sheikh Intl Airport

Полетно разписание: Шарм ел Шейх