Меню

Търсене на полети от Salzburg W. A. Mozart

Покажи филтри

W. A. Mozart

 • Обща информация

  Официален език: Немски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • „Гетрайдеграсе“

  Удоволствие е да се разхождаш по главната търговска улица на Залцбург. Долепените една до друга къщички са различни магазини, ресторанти и барове, обозначени с табелки от ковано желязо. Това е подходящо място да се подкрепите с традиционното хлебче с наденичка или да изберете подарък за любим човек.

 • Река Залцах

  Разходка с корабче по река Залцах, ще ви даде една по-различна гледна точка за Залцбург. Музика на Моцарт огласява цялото пътуване между Новия и Стария град.

 • Сладката страна на Моцарт

  Едноименните марципанови бонбони се произвеждат с автентичния си вкус единствено в Залцбург. Традиционната им рецепта и ръчно приготвяне се спазват от 1890 г.

Забележителности на Залцбург

Залцбург е истинско доказателство за това, че авторите на приказки са черпили вдъхновение от реалния живот. Добре запазеният Стар град е под егидата на ЮНЕСКО и прилича на филмов декор. Добре е да знаете, че след 11:00 ч. сутринта нямате право да влизате с превозно средство в Стария град, освен ако не докажете, че сте отседнали в някой от тамошните хотели. Като цяло придвижването с автомобил и паркирането са затруднени.

Средновековната крепост Хохензалцбург се издига величествено над града със своите 250 метра дължина и 150 метра широчина. Крепост, дворец, затвор, днес е и музей, до който се стига с кабинков лифт. Дворецът Мирабел („чудно хубав“ от италиански) е празник за очите със своите градини. Част от двореца се използва за кабинети на кметската администрация, а най-красивата зала – Мраморната, за сключване на бракове.

Дворецът Хелбрун е своеобразен шедьовър на архитектурното изкуство, издържан в италиански ренесансов стил. Построен е като лятна резиденция в началото на 17 век, а снабдяването му с вода от планината е било задължително условие. Фонтаните и водните игри са били основна атракция на всички приеми, организирани в двореца.

Най-известният жител на града безспорно е Моцарт. Семейството на австрийския композитор е живяло в дома си в Залцбург близо две десетилетия. Къщата е запазена на няколко етажа с мебели, музикални инструменти и нотни листи. Освен нея, в музей е превърната и втората къща на композитора, където е живял по-късно, фокусът там е върху творчеството му.

✔️ Има ли специални оферти за полети Salzburg W. A. Mozart на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет Salzburg W. A. Mozart, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет Salzburg W. A. Mozart, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят Salzburg W. A. Mozart?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети Salzburg W. A. Mozart, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи Salzburg W. A. Mozart

Полетно разписание: Залцбург