Меню

Търсене на полети от Берлин Тегел до Рим Чампино

Покажи филтри

Рим

 • Обща информация

  Официален език: Италиански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Яж, моли се и обичай в Рим

  Едно от нещата, които всеки трябва да си разреши, когато пътува до Рим и Италия въобще, е храната под всякакъв вид и форма. Кулинарният тур BonnApetour среща гостите на италианската столица с местни ентусиасти, които показват скритите вкусни забележителности на Рим. По време на разходката участниците се хранят като съвременни римляни, познаващи добре града си.

 • Град в града

  Римският квартал „Копеде“ е приказният „град в града“ на флорентинския архитект Джузепе Копеде. Той е изграден през периода 1913-26 г. и умело съчетава елементи на барок, арт деко и либерти, за да се образува приказка от вили с градини, статуи на древногръцки богове, средновековни символи, цветя и животни. След период на забвения, кварталът отново възвръща популярността си на място, което местните римляни с гордост показват гостите си.

 • Ватикана

  Ако разхождайки се в Рим, получите съобщения от мобилния си оператор за роуминг услуги, то най-вероятно сте попаднали във Ватикана. Музеите на Ватикана са невероятно културно средище, което заслужава много внимание. В случай, че се изморите, докато разглеждате, може да отпочинете в градината или заведението към музеите. От покрива на базиликата „Св. Петър“ се разкрива невероятна гледка, която придава пълен смисъл на фразата „Всички пътища водят към Рим“.

Забележителности на Рим

Вечният Рим е извор на цяла една цивилизация. Място, което трябва да се посети поне веднъж в живота, не заради лукса, а заради уникалната атмосфера, която този град носи. Рим е винаги на мода, така както малката черна рокля в гардероба на дамите. Колизеят, Римският форум, Пантеонът, Фонтанът ди Треви, Испанските стъпала, Капитолия и площад Навона са от групата забележителности, за които толкова много се е изписало и изговорило, че е по-добре човек сам да формира впечатленията си за тях.

Всеки е чувал за Колизея или Колизеумът, както по-често, но погрешно е наричан. Но малко хора свързват Рим с 2000 годишната му пирамида, намираща се в самия му център. Тя не е съвременна приумица на някой чуждестранен архитект или донесена от Египет по загадъчен начин. Пирамидата на Цестий е построена при управлението на император Август. Тя е била построена, като мавзолей на религиозния водач Гай Цестий и е отворена 2 дни в месеца за посещение.

Църквата на Ордена на монасите Капуцини – Санта Мария дела Кончеционе в Рим или по-точно нейната крипта, е причина самият Маркис дьо Сад да възкликне: „Никога не съм виждал нещо по-поразително“ От костите на над 4000 починали монаси са оформени различни изображения, носещи послания. Монасите са предпочели този подход, пред погребването, за да напомнят на себе си и посетителите, че „Всички сме това, което  вече сме били и пак ще станем“.

✔️ Има ли специални оферти за полети Берлин Тегел Рим Чампино на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет Берлин Тегел Рим Чампино, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет Берлин Тегел Рим Чампино, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят Берлин Тегел Рим Чампино?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети Берлин Тегел Рим Чампино, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полетно разписание:

Берлин Рим

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Рим

Виж хотели в Рим