Меню

Търсене на полети от

Покажи филтри

Talara

 • Обща информация

  Официален език: Испански, кечуа, аймара
  Часова зона: UTC -5
  Валута: Сол (PEN)

 • Лекуваща вода

  Ако напуснете града и се отправите към Манкора, ще стигнете до „Poza de Barro“. Потопете се в този натурален термален басейн и ще усетите тялото си отпочинало. 

 • Вкаменената гора

  По средата на пътя между Талара и Негритос се намира вкаменената гора „Bosque Petrificado“, където можете да видите останки от дървета на 45 милиона години.  

 • За любителите на книгите

  Историята в книгата на Марио Варгас Льоса „Кой уби Паломино Молеро?“ се разказва именно в Талара и някои други градове в региона, като например Пиура и Амотапе. 

Какво си струва да видите в Талара

Талара е пристанищен град в северозападната част на Перу в региона Пиура. Това е най-западната точка на континентална Южна Америка и затова климатът е горещ и сух. Регионът привлича туристи основно със своята вкусна храна и най-вече специалитети с морски дарове.

Благодарение на богатите нефтени находища в региона, Талара често е наричан „столица на черното злато“. В началото на 20ти век това природно богатство спомага за бързото развитие на горивната индустрия, която на свой ред привлича хиляди имигранти. В центъра на града точно до площад Грау можете да видите Църквата на непорочната Мария („Iglesia de La Inmaculada“ – ориг.), построена през 1960 година и привличаща погледите със своя блестящ олтар. Няколко крачки след нея се намира и „Monumento a Grau“ – статуя в чест на великия перуански герой адмирал Мигел Грау Семинарио. Няма как да пропуснете посещение и до символите на града – петролните кладенци и рафинерии.

На няколко километра от града се намират два удивителни плажа идеални за почивка – това са „Balcones” и „San Pablo“. На север от Талара е селото Балнеарио де Манкора (Balneario de Máncora – ориг.), което със сигурност ще впечатли любителите на сърфа. Плажът Кабо Бланко (Cabo Blanco – ориг.) от друга страна е отлично място за спортен риболов, заради наличието на много видове риба. Намира се на 60 километра от град Такна и е любимо място за почивка на доста холивудски знаменитости, така че дръжте очите си широко отворени.

Най-впечатляваща в Талара е превъзходната кухня състояща се основно от морска храна. Струва си да опитате и други ястия, като например „tamalito verde“ (предястие от царевица с кориандър, което е много типично за северно Перу), „majado de yucа” (печена юка със свинско, лук и чесън) или „seco de cabrito“ (задушено в сос козе месо поднесено с ориз). Нуждаете се от препоръка за добри ресторанти? Задължително отидете до „Don Maximo“, „Machu Restobar“, и  „Costa Norte“.

✔️ Има ли специални оферти за полети на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет , мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет , мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят ?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети , не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи

Полетно разписание: Talara