Меню

Дортмунд - до Дортмунд

Покажи филтри

Дортмунд

  • Обща информация

    Официален език: Немски
    Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
    Валута: Евро (EUR)

  • Голямото „U“

    Ако докато се разхождате из Дортмунд, забележите сграда с голяма буква „U“, то сте попаднали на новата-стара забележителност на града. В продължения на 67 г. сградата е функционирала като пивоварна. След закриването ѝ е превърната в Център за изкуство. Изложени са различни видове творби от 20-21 в.

  • Паркът „Вестфален“

    Това е едно от най-красивите места за разходка в града. Освен обикновен парк с езеро, фонтани, алеи и пейки, има прекрасен розариум. Там се намира телевизионната кула на града, която е висока 208 м и може да се изкачите до върха ѝ с асансьор.

  • Здравеопазване и технологии

    Дортмунд е редовен домакин на втората най-голяма изложба в Германия, посветена на новите тенденции в техниките за лечение на човешкото здраве – Германска изложба за професионално здраве и сигурност.

Как да летим евтино до Дортмунд?

Лесно ще намерите евтини полети до Дортмунд чрез някой от наличните онлайн инструменти като сайтове за търсене на полети – eSky. Можете да изберете желаната дестинация, датата на пътуване, вида полет и броя пътници и да потърсите с удобната търсачка.

Само след няколко секунди ще ви се визуализират стотици оферти за полети до Дортмунд, подредени по цена. Първо ще видите най-евтините полети, като към всяка една оферта са включени и съответните подробности – каква е продължителността на полета, кое е летището на излитане, има ли включен багаж в цената на билета, директен или с прекачване е полетът и т.н.

С търсачката на eSky може да намерите и сравните стотици изгодни оферти до Дортмунд, както през браузър на компютър, телефон или таблет, така и през безплатното мобилно приложение, налично в в Google Play и AppStore. Така можете да подготвите цялото си пътешествие до Дортмунд на едно място. Едновременно можете да резервирате самолетни билети, да изберете хотел или друг тип място за настаняване, да заявите кола под наем и много други.

Сравняване на оферти за самолетни билети до Дортмунд

Лесно може да сравните оферти за самолетни билети до Дортмунд с търсачката на eSky. Тя показва стотици оферти измежду които ще откриете най-подходящата за вас.

Още с първото търсене ще забележите, че най-евтините полети до Дортмунд се предлагат от нискотарифните авиокомпании. Не е изключено обаче и някоя редовна авиокомпания да предложи нискобюджетна оферта за полет до Дортмунд. В този случай е добре да сравните офертите на нискотарифните и редовните авиокомпании, тъй като за почти същата цена може да резервирате билет с включен регистриран багаж.

Летище Дортмунд

Летище Дортмунд е сравнително малко летище, намиращо се на около 10 км от едноименното градче. Използва се предимно от нискотарифни авиокомпании. А най-близкото голямо летище е летище Дюселдорф, отдалечено на около 70 км.

Транспорт от летище Дортмунд до града

От летището до града може да се придвижите с автобус, влак, такси, кола под наем и др. Градският транспорт е добре уреден, така че без проблем да направите трансфера си. Разстоянието между летището и града е около 13 км. Ако пътувате с кола, изберете главен път B1, като ще са ви необходими около 20 минути, за да стигнете до центъра.

С влак от летището до Дортмунд

Най-близката гара е Holzwickede, до която ще стигнете за около 6 минути с автобуса  Airport Shuttle от летището. Тези шатъл автобуси тръгват на всеки 20 минути, така че няма да чакате много време, за да се придвижите от и до летището. От Bahnhof Holzwickede тръгват влакове до различни части на страната като сред тях са градовете Дортмунд, Уна, Хам и други. Влаковете до Дортмунд са на всеки 30 минути, а в събота и неделя – са на всеки кръгъл час.

Транспорт до Дортмунд и област Рур

Между летището и гара Дортмунд осъществяват връзка автобусите на Airport Express. Те свързва летището директно с централната гара на Дортмунд. Като пътуването е без спирки и продължава около 25 минути. Автобусите по маршрута се движат само докато има полети.

Транспорт от летището до Дюселдорф

Лесно може да стигнете от летище Дортмунд до Дюселдорф чрез автобус или кола. Пред терминала на летището се намира автобусната спирка, от която тръгва автобус на всеки 20 минути. На спирка Holzwickede е необходимо да се прекачите и да хванете RE 13 Maas-Wupper-Express до Venlo. Влакът е на всеки час и осъществява директна връзка с Дюселдорф, като продължителността на пътуването е около 60 минути.

Придвижването с кола е много удобен начин за транспорт между летището и града. Летище Дортмунд се намира в източната част на Рурската област, като е достъпно от която и посока да идвате и от почти всички главни пътища. Покрай него минават главните пътища A40 и A44.

Градският транспорт в града е доста добре развит и автобусите са редовни. Въпреки това винаги е добре да предвиждате малко повече време за придвижване до летището, така че да бъдете поне 2 часа преди полета.

Кога мога да резервирам най-евтиния полет до Дортмунд?

Най-евтиният полет от София до Дортмунд може да резервирате 59 дни преди заминаване. Сред авиокомпаниите, с които е най-изгодно да се пътува по маршрута, са: Wizz Air, Lufthansa, Bulgaria Air и други.

Все пак има няколко фактора, които влияят върху цената на самолетните билети до Дортмунд или до друга дестинация по избор. Има значение дали пътувате в сезона например. Ако искате да летите по същото време, когато и останалите пътуват, около празниците и почивките например – Коледа, Нова година, Великден, то със сигурност самолетните билети ще са по-скъпи.

В случая важи правилото, че по-голямото търсене повишава цената на билетите. За сравнение цената на билета до Дортмунд извън сезона може да е значително по-ниска. В натоварените откъм пътници дни, билетите свършват много преди датата на полета, затова винаги е добра идея да резервирате билетите си предварително.

Друг важен фактор, който е добре да се вземе предвид при планиране на пътуване до Дортмунд, е в кой ден искате да пътувате. Обикновено самолетните билети в почивните дни като петък, събота и неделя са малко по-скъпи от тези в останалите, отново заради повишеното търсене.

Някои авиокомпании често обявяват промоции и пускат самолетни билети на изгодни цени. Затова е добре да следите редовно офертите за самолетни билети до Дортмунд. Лесен начин за това е като заявите т.нар. ценово известие. Това става като през сайта на eSky изберете желания маршрут и фиксирате ценови таван за билетите. Така веднага щом се появи оферта за самолетни билети по вашите критерии, ще получите съобщение с изгодното предложение за полет до Дортмунд директно на пощата си.

Абонирането за нюзлетър също ще ви е от полза, тъй като така ще разполагате с актуална информация за цените на билетите и актуалните оферти, като същевременно ще си спестите немалко време в проверяване и разглеждане на различни сайтове за самолетни билети.

Полети София Дортмунд

Популярни авиокомпании, с които може да летите по маршрут София Дортмунд, са: Wizz Air, Lufthansa, Austrian Airlines, Bulgaria Air, Aegean и други. Директният полет София Дортмунд трае между 2 и половина – 3 часа.

Полети Варна Дортмунд

Полетите от Варна до Дортмунд се изпълняват няколко пъти седмично, като авиокомпанията, която поддържа маршрута, е Wizz Air. Най-евтиният полет до Дортмунд може да резервирате 12 дни преди заминаване. Директните полети са с времетраене от около 3 часа.

Как да намеря евтини полети до Дортмунд?

Евтини полети до Дортмунд ще намерите в секцията с оферти на eSky. Tам са събрани на едно място едни от най-изгодните оферти както за полети до Дортмунд, така и до дестинации от цял свят.

Популярни авиокомпании, които летят до Дортмунд

Сред авиокомпаниите, които оперират на летище Дортмунд, са: easyJet, Eurowings, Ryanair, WizzAir, SunExpress и др.

Едни от най-популярните маршрути от Дортмунд са до Катовице, Лондон, Мюнхен, Палма де Майорка, Тузла, Белград, София, Виена и т.н. Някои от маршрутите се поддържат целогодишно, а други са само сезонни.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Дортмунд на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Дортмунд, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Дортмунд, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Дортмунд?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Дортмунд, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Дортмунд

Популярни авиокомпании, опериращи до Дортмунд

Дортмунд е град в Германия, провинция Северен Рейн-Вестфалия. Полети до Дортмунд осъществяват редовни и нискотарифни авиокомпании. Сред редовните авиокомпании, които предлагат полети до Дортмунд, са Lufthansa, Austrian Airlines и др. Евтини полети до Дортмунд предлагат нискотарифни авиокомпании WizzAir, Ryanair, easyJet, Eurowings и други. До Дортмунд се осъществяват международни и вътрешни полети. Дортмунд е туристическа дестинация. В града има интересни за посещение забележителности. Дортмунд е подходящ както за пътуване с цел почивка и отдих, така и за бизнес пътувания. Дортмунд може да се посещава по всяко време на годината.

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Дортмунд

Виж хотели в Дортмунд