Меню

Ryanair полети от Гранадила де Абона до Шанън

Покажи филтри

Шанън

 • Обща информация

  Официален език: Ирландски, английски
  Часова зона: UTC+1 (лято), UTC+0 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Скалите Мохер

  На около 60 км извън града, в западната част на платото Burren, ще попаднете на Скалите Мохер. Те се простират на 8 километра и достигат максималната си височина от 214 метра.

 • За любителите на голфа

  Въпреки че не е голям град, Шанън предлага страхотни голф игрища. Ако си падате по този спорт, потърсете Голф клуб Adare Manor.

 • Островите Аран

  Ако сте от типа ентусиазирани пътешественици, обожаващи приподата, посетете  селото Doolin, разположено на 60 км от Шанън. Ферибот ще ви заведе от там до островите Аран, които стават все по-популярни сред туристите.

Забележителности на Шанън

Град Шанън се намира в окръг Клер, в югозападната част на Ирландия. Той носи името на реката, покрай която се намира и е сравнително нов, основан едва през 1960 г.

Населението започна да расте бързо, поради изграждането на летище, което днес е третата по големина аерогара в Ирландия по брой обслужвани пътници. Строителите, изграждащи летището, както и персоналът му, са сред първите жители на Шанън.

На около 10 километра от града се намира замъкът Bunratty. Това е грандиозна кула от 15-ти век, която привлича много туристи. Не по-малко красив е замъкът Dromoland, разположен почти на същото разстояние от Шанън, край езеро. Той е бил резиденцията на династията О'Брайън и след това е превърнат в хотел. Определено ще се насладите на престоя си там.

Реката, която дава името на града, е най-дългата в страната. Покрай нея има езера и планини, които предоставят фантастични условия за риболов. Ако искате да си починете сред природата, не се колебайте да пробвате да уловите сами сьомга. Може да разгледате района с каяк. Недалеч от града, реката се влива в Атлантическия океан, разкривайки великолепен пейзаж. Струва си да се разхождате, за да се насладите на красотата на ирландската природа.

В Шанън, вие сте само на 20 км от мястото, известно с отличната си храна. Това се отнася до Пазарът за мляко в Лимерик. Там местните производители на храни и фермерите продават стоки, като сирене, риба и месо, особено шунка. Най-добрият ден да отиде там е събота. Що се отнася до кръчмите и ресторантите, има няколко в Шанън. Малкият ресторант, препоръчан от пътниците, се нарича Роуън Бери. Той е в Центъра за занаяти Ballycasey и предлага типична ирландска кухня. Друго хубаво място, но с индийска кухня е т.нар. Боливудски храм.

Полезна информация за летищата

Гранадила де Абона Шанън

Популярни авиокомпании по маршрут Гранадила де Абона - Шанън

Полетно разписание:

Гранадила де Абона Шанън