Меню

Мадрид - до Мадрид

Мадрид

  • Обща информация

    Официален език: Испански
    Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
    Валута: Евро (EUR)

  • Изкуство

    Малко градове се гордеят с толкова богато художествено родословие, както Мадрид. Много любители на изкуството се връщат тук отново и отново, за да се наслаждават на шедьоврите на автори като Гоя, Веласкес, Пикасо, Дали и Миро, красящи стените на галерии от световна класа. 

  • Кухня

    Издигайки се високо над скромните претенции на местната кухня, Мадрид се превърна в една от най-богатите кулинарни столици на Европа. От тапас в лъскави заведения, до кулинарни иновации под столетни тавани, храненето в Мадрид е винаги удоволствие.

  • Нощен живот

    Нощите на Мадрид са легендарни и са перфектният завършек на ден, прекаран сред изкуство и изискана храна. Тук няма да е странно, ако в 5 сутринта се сблъскате с тълпи от хора, но не пред изхода, а на входа на нощните заведения.

Как да намерим евтини самолетни билети до Мадрид?

За да намерите евтини самолетни билети до Мадрид, може да използвате някой от наличните онлайн инструменти като сайтовете за търсене на полети, например eSky. С търсачката за полети на eSky не само ще откриете желания полет до Мадрид, но и можете да планирате своето пътуване до испанската столица до последния детайл.

Сравняване на полети до Мадрид

От друга страна с eSky може да сравните различни оферти за полети до Мадрид. Търсачката събира стотици оферти за полети, като ги подрежда така, че да виждате първо най-евтините.

Тя предлага различни функции, като например да изберете в каква класа да летите, колко да са пътниците, кои да са датите на отиване и на връщане... както и какви допълнителни услуги да включите. Също така може да добавите различни услуги като застраховка за пътуването, избор на място в самолета и много други.

Търсачката за полети на eSky е достъпна през браузър на компютър, телефон или таблет, но още по-лесно е да се използва през безплатното мобилно приложение. Може да го свалите и използвате на своя телефон или таблет, като го изтеглите от Google Play или AppStore.

Обикновено най-евтините самолетни билети до Мадрид се предлагат от нискотарифните авиокомпании. Така например от София до Мадрид може да летите евтино с Ryanair и WizzAir. Не е изключено обаче евтини полети да предлага и някоя редовна авиокомпания.

Понякога е възможно да намерите доста изгодни самолетни билети до Мадрид, предлагани от редовни авиокомпании, затова е добре да сравните офертите. Цените може да са много близки, но за почти същата сума е вероятно да намерите билет с включен регистриран багаж.

Колко летища има в Мадрид?

В Мадрид има само едно летище – Мадрид Барахас (Adolfo Suárez Madrid-Barajas) с IATA код MAD. То се намира на около 10 км от финансовия център на града. Летището разполага с 4 действащи терминала и един, който почти не се използва. Ежедневно те обслужват стотици полети на десетки авиокомпании.

Сред авиокомпаниите, които летят до летище Мадрид Барахас, са: Iberia, Lufthansa, Wizz Air, Ryanair, easyJet, Bulgaria Air, Aeroflot, British Airways, Alitalia, Cubana de Aviación и други. Едни от най-популярните маршрути от летище Барахас са: Мадрид Лондон, Мадрид Лисабон, Мадрид Париж, Мадрид Рим, Мадрид Амстердам, Мадрид Франкфурт, Мадрид Тенерифе и други.

Транспорт от летище Барахас до центъра на Мадрид

От летището до центъра на Мадрид може да се придвижите с метро, автобус, влак, такси или кола под наем. На летището има две спирки на метрото, до които може да стигнете от всеки един терминал. Пътуването от аерогарата до центъра отнема около 15 минути, като метрото се движи между 6:00 сутринта и 01:30 след полунощ.

Влак може да вземете от Терминал 4. Автобусите също са удобен вариант, тъй като са на чести интервали и осъществяват денонощен трансфер между летището и центъра и летището и гарата. Автобусните линии са 3 на брой, а билетите за тях са от порядъка на няколко евро.

Като цяло градският транспорт в Мадрид е добре организиран, така че може да стигнете от летището до почти всяка точка на града. Ако все пак предпочитате да спестите време и да стигнете до точен адрес, където сте планирали да отседнете, то може да вземете кола под наем или да си поръчате такси.

Летище Мадрид предлага и безплатен транспорт между четирите терминала. Превозването на пътниците се осъществява денонощно, като интервалът на движение е в зависимост от това, по кое време на денонощието се извършва. Между 6:30 и 23:30 шатъл автобусите се движат на всеки 5 минути. Между 23:30 и 2:30 са на всеки 10 мин., а от 2:30 до 6:30 са на всеки 20 минути.

От летище Барахас се осъществяват вътрешни и международни полети, директни и с прекачване. Сред авиокомпаниите, които извършват полети от и до летището в Мадрид, са: Emirates, Egyptair, easyJet, Bulgaria Air, Alitalia, American Airlines, Eurowings, Air Canada, LATAM, KLM, Qatar, Pegasus, SAS, Vueling, Tarom, Wizz Air и много други.

Кога има евтини полети до Мадрид?

По средни изчисления полетите до Мадрид са най-евтини, ако резервирате самолетните си билети 56 дни преди пътуването. От София до Мадрид е най-изгодно да се пътува с нискотарифните авиокомпании Ryanair и Wizz Air, а в някои случаи и с редовната авиокомпания Bulgaria Air. Това обаче със сигурност не изчерпва възможностите за изгодно пътуване до Мадрид. Много често авиокомпаниите пускат различни промоционални оферти, така че може да намерите билети на намалена цена.

Все пак е важно да знаете някои основни правила, които влияят върху цената на самолетните билети до Мадрид. Така например, ако планирате пътуването си по време на туристическия сезон, около празниците (Великден, Коледа, Нова година и т.н.) или когато всички пътуват, то имайте предвид, че цените може да са по-високи, заради повишеното търсене.

Ако обаче не държите да пътувате в разгара на сезона, а сте склонни да осъществите почивката или бизнес ангажимента си извън него, то тогава е много по-вероятно да намерите изгодни билети до Мадрид.

Друг важен фактор, влияещ върху цената на билетите до Мадрид, е в кой ден пътувате. Обикновено петък, събота и неделя са натоварените дни, когато цените на билетите са по-високи. От понеделник до четвъртък съответно е по-евтино да се пътува със самолет.

Въпреки тези правила, е възможно понякога да се намерят евтини билети както в разгара на сезона, така и в най-предпочитаните за пътуване дни. Затова може би най-лесният начин да следите за евтини самолетни билети до Мадрид, е като се запишете за нюзлетъра на eSky. Така ще научавате първи за изгодни предложения и промоционални оферти на авиокомпаниите.

Освен това в сайта на eSky може да активирате т.нар. ценово известие. За целта е необходимо да изберете желания маршрут и да зададете определен ценови лимит за билетите. Когато се появи оферта, отговаряща на вашите изисквания, ще получите известие на имейла си.

Полети София Мадрид

От София до Мадрид и обратно се изпълняват ежедневни полети. Директният полет е с продължителност от около 3 часа и половина. Билети по маршрута могат да бъдат намерени и на цена от около 50 евро в двете посоки, като сред най-евтините предложения са на Ryanair, Wizz Air и други. До Мадрид може да пътувате и от летище Варна, но повечето от полетите са с прекачване.

Ако се интересувате от оферти за полети до Мадрид, то задължително вижте секцията Оферти в сайта на eSky. Там са събрани изгодни полети до различни дестинации от цял свят. Имайте предвид, че офертите обикновено са с много ограничен лимит и се изчерпват светкавично, затова е добре да резервирате бързо. При всички случаи едно от най-важните правила при купуване на самолетни билети е да резервирате предварително.

До Мадрид летят самолети от почти всяка точка на света. Така например има ежедневни полети по маршрути Мадрид Ню Йорк, Мадрид Маями, Мадрид Рио де Жанейро, Мадрид Москва, Мадрид Тел Авив и много други. На сайта на eSky може да откриете цялата необходима информация, като например разписанието на полетите, часа на излитане и кацане, маршрута, авиокомпанията, статуса на полета и т.н.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Мадрид на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Мадрид, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Мадрид, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Мадрид?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Мадрид, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Мадрид

Популярни авиокомпании, опериращи до Мадрид

Мадрид е столица на Испания. Полети до Мадрид осъществяват много редовни и нискотарифни авиокомпании. Евтини полети до Мадрид предлагат нискотарифните авиопревозвачи Ryanair, WizzAir, easyJet, Vueling и др. Редовни авиокомпании, които извършват полети до Мадрид, са Iberia, Air Europa, American Airlines, Brussels Airlines, KLM, Alitalia, Air France, British Airways, Norwegian Air International, Bulgaria Air, Turkish Airlines, Lufthansa и много други. В Мадрид има едно летище Мадрид-Барахас (Madrid-Barajas Airport), което обслужва вътрешни и международни полети, както и директни полети и полети с прекачване. Мадрид е любима туристическа дестинация за хора от цял свят. Градът предлага много забавления и забележителности за посетителите. 

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Мадрид

Виж хотели в Мадрид