Меню

Люблин - до Люблин

Покажи филтри

Люблин

  • Обща информация

    Официален език: Полски
    Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
    Валута: Злоти (PLN)

  • Необичайният карнавал

    През летния сезон в Люблин се провежда карнавал, посветен на модерното циркова изкуство и театъра. По това време събитието очите ви ще се наситят на ярки светове, носени от странните тълпи артисти, жонгльори, клоуни и чудати герои.

     

  • Подземният живот на Люблин

    Под Стария град на Люблин има мистериозни коридори и стари мазета, наричани „подземният маршрут“. През лятото и през уикендите на останалите сезони, подземията са достъпни за туристи.

  • Да приготвим „цебуляж“

    Ако смятате, че имате готварски талант и харесвате кулинарните турове, посетете регионалния музей на тестеното изкушение “cebularz” или цебуляж. Това е вид хляб с мак , лук и други допълнения по желание, типичен за полските евреи от района. Под зоркия поглед на професионалисти, ще имате възможност да направите собствен цебуляж и при късмет да си го изядете.

Забележителности на Люблин

Люблин е сред най-старите градове в Полша и затова неговите вековни традиции се усещат на всяка стъпка из улиците му. Въпреки това, магията на Люблин не се крие само в Стария му град и легендите, но също така в университета и младите лица, гостоприемството и усмивките на местните хора.

Препоръчваме ви да започнете туристическата си обиколка от Стария град. Той изглежда уютен, приятен и предразполагащ към няколко часова обиколка из павираните му улички и многоцветни фасади. Можете да поседнете пред някое от многобройните му кафенета. Преминете през Plac Zamkowy (Дворцовият площад) към замъка Люблин, чийто строеж е започнал още през 12 век. Там се намира градският музей, който е и една от най-старите сгради наоколо, имаща вид на кула с кръгла основа. Ако изкачите всички 200 стъпала ще имате чудесен изглед над „Кралската улица“.

Второто най-важно място за жителите на града е Krakowskie Przedmiescie, представляваща главната търговска улица, пълна с магазини, ресторанти и кафенета. Всяка година през август там се провежда Ягелонският панаир, представляващ четиридневен празник на традиционната култура. Наблизо е Литовският площад, подходящ за снимки, почивки и разходки с уникални фонтани, които блестят в различни цветове през нощта. Това е идеалното място за срещи. На Krakowskie Przedmieście №4 се намира най-добрият магазин за сладолед в града - Bosko. Той предлага домашно приготвени сладоледи с интригуващи аромати. Една порция струва около 3 ползски злоти.

Преди войната Люблин е бил мултикултурен град. Заедно с поляците, много евреи също са живели там. Затова в града ще ви направят впечатление много ресторанти, сервиращи еврейска храна. Част от менюто им е смесица от традиционните еврейски ястия и полската кухня, което създава интереснс комбинация.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Люблин на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Люблин , мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Люблин , мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Люблин ?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Люблин , не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Люблин

Популярни авиокомпании, опериращи до Люблин

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Люблин

Виж хотели в Люблин