Меню

Рига - до Рига

Покажи филтри

Рига

  • Обща информация

    Официален език: Латвийски
    Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
    Валута: Евро (EUR)

  • Среща на Часовника Лайма

    Емблематично място за срещи на местните жители е Часовникът Лайма в Стария град. Той е издигнат, за да може хората да разполагат правилно с времето си и да не закъсняват за работа. Днес латвийската марка шоколади Лайма си правят добра реклама с него.

  • Транспорт в Рига

    Градският транспорт на Рига се движи редовно от 05:00 ч. до 23:00 ч. През нощта има няколко основни линии, които свързват центъра на града с част от предградията. Каналът, който минава до Стария град може да бъде прекосен с речна маршрутка.

  • Черният еликсир на Рига

    Черният балсам или еликсир на Рига е питие с над 250-годишна история, което се приготвя от билки и корените на различни растения. То има горчив вкус и се пие самостоятелно или смесено с друга напитка.

Пътуване до Рига

Ако планирате пътуване до Рига, столицата на Латвия, то е добре да планирате няколко неща отрано. Първо и най-важно са самолетните билети. Колкото по-рано ги резервирате, толкова по-голям е шансът да ги намерите на изгодна цена, а и ще сте спокойни, че имате място в самолета.

Лесно ще намерите изгодни самолетни билети до Рига през някой сайт за търсене на полети като eSky например. Търсачката за полети е удобна за използване и филтрира резултатите измежду предложения от над 950 авиокомпании. Освен това системата позволява комбиниране на полети на няколко различни авиокомпании. Така може да пътувате в предпочитаните от вас дни и часове.

Процесът по резервиране на самолетни билети е лесен и удобен - само в няколко стъпки. След като резервирате полета си до Рига, може да добавите туристическа застраховка за пътуването си, както и допълнителен багаж, онлайн регистрация за полета и други допълнителни услуги.

След като резервирате полета си през сайта на eSky, ще получите до 30% отстъпка от цената за хотелско настаняване в Рига. Така ще можете не само да подготвите пътуването си на едно място, но и ще спестите от разходите за хотел.

С търсачката за полети на eSky можете лесно да сравните оферти за полети до Рига, тъй като системата филтрира резултатите и ги подрежда по цена, показвайки първо най-евтините. Към всяка една оферта има допълнителна информация за дължината на полети, летищата на излитане и кацане, включените в цената услуги като храна на борда и багаж.

Евтини самолетни билети до Рига

По средни изчисления самолетните билети до Рига са най-изгодни, ако бъдат резервирани 49 дни преди заминаване. Правилото при полетите като цяло е, че колкото по-рано бъдат резервирани, толкова по-изгодна е цената им.

Все пак много хора се питат какво влияе върху промяната на цената на самолетните билети. Факторите за това са много, като сред тях са: интересът към дестинацията, сезонът и др.

Някои дестинации са сезонни, но други, каквато е Рига, са подходящи за целогодишни посещения. Интересът е много важен фактор, тъй като той играе роля за цената както на седмична, така и на месечна, а и на годишна база. Така например петък, събота и неделя са сред най-предпочитаните за пътуване дни от седмицата и затова цената на билетите тогава е по-висока.

На годишна база сред най-популярните дни са тези около празниците и почивките. Коледа, Нова годна, Великден, а и летните отпуски са сред най-предпочитаните от хората периоди за пътуване. Затова по това време билетите са по-скъпи. Ако все пак искате да пътувате до Рига по това време, то е добре да се погрижите за билетите си предварително - поне няколко седмици или месеца по-рано.

Обикновените най-евтините самолетни билети се предлагат от нискотарифните авиокомпании, но не е изключено да намерите изгодни полети и при редовните. Възможно е да попаднете и на толкова изгодни оферти за полети, че да ги резервирате само за няколко евро - когато някоя авиокомпания стартира промоционална кампания или направи разпродажба на полети. Правилото тогава е да бъдете много бързи и да резервирате, тъй като изгодните билети се изчерпват светкавично.

Летище Рига

Летище Рига обслужва едноименната столица на Латвия. Намира се на около 10 км от центъра на града. Сред авиокомпаниите, които летят до летището, са: Air Baltic, SmartLynx Airlines, RAF-Avia, Vip Avia, Intersija, Aeroflot, Belavia, Ryanair, Czech Airlines, Wizzair, Small Planet Airlines, Turkish Airlines, Transaero Airlines, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Finnair, Estonian Air и др.

Транспорт от летището до Рига

Може да се придвижите между летището и града с автобус, такси, кола под наем.

От летището тръгват автобуси на всеки 10 до 30 минути. До центъра се стига за половин час. Таксита има пред летището и с тях можете да стигнете до центъра за около 15 минути.

Кола под наем в Рига можете да резервирате предварително в сайта на eSky. Там имате възможност да изберете автомобил, който отговаря на нуждите на вашето пътуване, като същевременно можете да се възползвате от преференциални цени.

Полети София Рига

Полети от София до Рига има ежедневно като те са с прекачване. Сред авиокомпаниите, с които можете да летите, са: LOT, Bulgaria Air, Air Baltic, Turkish Airlines и други.

Полети Бургас Рига

От Бургас до Рига има почти всеки ден полети, които са с прекачване. Добре е да проверите предварително с полетното разписание.

Полети Варна Рига

От Варна до Рига се изпълняват полети ежедневно, като те са с прекачване.

Когато летите с прекачване до Рига или до друга дестинация, не забравяйте да проверите предварително полетното разписание, летището на прекачване и времето за престой. Ако се очаква да стоите няколко часа на летището, чакайки следващия полет, то помислете за възможни забавления и начини, с които да оползотворите престоя си, така че времето ви да минава по-приятно. Запознайте се с изискванията за багажа на авиокомпаниите, с които летите.

Хотели в Рига

Хотели в Рига може да резервирате предварително в сайта на eSky. Там ще откриете богато разнообразие от места за настаняване и може да резервирате това, което най-много отговаря на вашите изисквания.

Подготовка за пътуването до Рига

Не забравяйте да обмените валута преди пътуването си в Рига. В обращение там е еврото. Може да проверите какви са средните цени на стоките и храните, така че да планирате бюджета си за пътуването. Не забравяйте да включите разходите за транспорт, за сувенири и подаръци за близките, както и за забавления и туристически забележителности.  

Забележителности на Рига

Рига е подходящ за посещение град както през лятото, така и през зимата. Сред забележителностите, които си заслужава да посетите, са: Старият град, Църквата „Св. Петър“, Къщата на Черноглавите, Къщата с котките, жилищният комплекс Тримата братя и други. Още полезни съвети за това какви интересни места да видите в латвийската столица ще намерите в блога за пътешествия на eSky.

Ако пътуването до Рига ще бъде първото със самолет за вас или за някой от вашите спътници, то е добре да се подготвите предварително с информация за обичайните процедури, през които минават пасажерите преди да се качат в самолета. Тази информация е налична в туристическия пътеводител на eSky. Там ще намерите също и доста ценни съвети за полета ви, за подготовката за него, за изискванията за багажа, забранените за превоз в самолета вещи и т.н.

Не забравяйте преди пътуването си до Рига, да проверите прогнозата за времето, така че да съобразите дрехите и обувките си с очакваните температури. Предвидете и място в багажа си за всички сувенири, вкусотии и покупки, с които планирате да се върнете от Рига, така че да не се налага да плащате за допълнителен багаж на връщане.

Без значение дали пътувате до Рига с цел почивка или бизнес, е важно да сте подготвени с план за времето на престоя ви там. Дори и да не разполагате с много свободно време, една разходка из старинните улички или вечеря в местен, традиционен ресторант винаги ще направи пребиваването там още по-приятно!

Пожелаваме ви приятно пътуване до Рига!

✔️ Има ли специални оферти за полети до Рига на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Рига, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Рига, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Рига?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Рига, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Рига

Популярни авиокомпании, опериращи до Рига

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Рига

Виж хотели в Рига