Меню

Парма Каляри - Търсене на полети

Покажи филтри

Каляри

  • Обща информация

    Официален език: Италиански
    Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
    Валута: Евро (EUR)

  • Градски плаж

    Каляри ще ви предложи плажа Poetto с дължина около 13 км., където да съберете тен и да разпуснете подобаващо.

  • Хапване по всяко време

    Ще искате да опитате всичко там... особено си струва да се отдадете на сардините и pane carasau (вид хляб). Не пропускайте да си кажете наздраве с местния ликьор мирто, направен от растението мирта. Червеният вид се прави от плодчетата му, а белият от листата.

  • Джара ди Джестури

    На около час път с кола от града се намира Giara di Gesturi. Това е плато, на което живеят последните диви коне в Европа, и със сигурност си заслужава да се видят.

Забележителности на Каляри

Каляри е столицата на Сардиния, разположена на южния бряг на острова и най-големият му град. Районът, върху който се намира Каляри, е обитаван още през епохата на неолита. Самият град е основан около 8 век.

Каляри може да се окаже идеалната дестинация за вас, ако сте фен на исторически места. Фантастичната архитектура на прекрасния Стар град ще ви примами към следобедна разходка с чудесни кадри за фотосесия. Най-старият квартал се нарича Кастело и с право се счита за най-очарователната част на Каляри. Намерете уютно кафене, поръчайте си "еспресо лунго" и просто се отдайте на La Dolce Vita.

Сред местата, които заслужават внимание e църквата "Св. Михаил", разположена на ул. Ospedale 2. В непосредствена близост до нея, на ул. Domenico Alberto Azuni, можете да намерите и църквата "Св. Ана", красиво извисяваща се над другите сгради, благодарение на хълма, върху който се намира.

Ако искате да почувствате истинската атмосфера на града, отидете на площад "Йене", където ще попаднете на много малки заведения за хранене и ресторант, предлагащ типичните антипасти, предразполагащи към чаша хубаво вино. Местните предпочитат да прекарват времето си там до късно вечерта, особено през лятото. Площадът се намира в близост до главната търговска улица на града - Via Giuseppe Manno, а насочвайки се на юг от площада, ще стигнете до градското пристанище.

Доверете се на местните жители, които ще ви препоръчат конкретно място за вкусно хапване. Повечето ястия се приготвят с продукти местно производство и според регионални рецепти.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Парма до Каляри на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Парма до Каляри, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Парма до Каляри, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят от Парма до Каляри?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Парма до Каляри, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата

Парма Каляри

Популярни авиокомпании по маршрут Парма - Каляри

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Каляри

Виж хотели в Каляри