Меню

Ливърпул - до Ливърпул

Покажи филтри

Ливърпул

  • Обща информация

    Официален език: Английски
    Часова зона: UTC+1 (лято), UTC+0 (зима)
    Валута: Паунд (GBP)

  • Бийтълс

    Ливърпул цени високо световноизвестната група и би било лудост да не го прави, при все че тя заема огромна част от туристическия интерес към града. Разказът за историята на Джон, Пол, Джордж и Ринго започва от Алберт Док.

  • Музеи

    Ливърпул има едни от най-впечатляващите музейни колекции в Европа. Merseyside Maritime Museum е изключително интригуващ, а в ходът му е безплатен. Музеят на Ливърпул е първият посветен на град музей във Великобритания, а този на войната се помащава в истински команден център от ВСВ. 

  • Нощен живот

    Ливърпул е град, който много се гордее със своя нощен живот, както заради многообразието му, така и заради качеството на услугите. От супер клубове до кръчми, в които пускат и кучета, лицето на нощен Ливърпул е наистина разнообразно. 

Какво трябва да знаете, когато търсите полети до Ливърпул

Ако търсите полети до Ливърпул, то най-лесният и бърз начин да намерите, е като използвате някоя търсачка за полети като eSky например. С нея можете да разгледате измежду стотици оферти, тъй като тя събира предложения от над 860 авиокомпании. Освен това с нея можете да комбинирате няколко различни полета в една резервация, без значение дали на една или няколко различни авиокомпании, така че да улесните пътуването си.

Ако търсите евтини самолетни билети до Ливърпул, то използвайте търсачката на eSky. Тя визуализира стотици оферти за полети спрямо избраните от вас критерии, като показва първо най-евтините. В търсачката може да изберете дали полетът да е еднопосочен, двупосочен или с много отсечки, каква да е пътническата класа, колко пътници пътувате и каква категория, кои да са датите на отиване и връщане и т.н.

Към всяко едно предложение ще видите необходимата допълнителнителна информация като – каква е продължителността на полета, директен или с прекачване, коя авиокомпания го изпълнява, какви допълнителни екстри са включени в цената на билета и т.н.

След като изберете желания от вас полет, можете директно да го резервирате. Това ще ви даде възможност да се възползвате от намаление до 30% от цената за хотелско настаняване, ако резервирате хотел през сайта на eSky. Резервационният процес включва и възможност да добавите туристическа застраховка, регистриран багаж, избор на място в самолета, онлайн регистрация и много други.

Търсачката на eSky може да използвате както през браузъра на телефон, компютър или таблет, така и през мобилното приложение, достъпно в App Store и Google Play.

Кога да резервирате самолетни билети до Ливърпул?

По средни изчисления самолетните билети до Ливърпул са най-евтини, ако бъдат резервирани 45 дни преди заминаване. Това обаче не означава, че ако ги резервирате дори по-рано, няма да ви излязат изгодно. При самолетните билети винаги е в сила правилото, че колкото по-рано ги резервирате, толкова по-добре.

Понякога е възможно да намерите изгодни оферти в последния момент или евтини билети като част от промоционална кампания на някоя авиокомпания. В този случай е добре да сте много бързи и да резервирате веднага, защото обикновено промоционалните билети се изчерпват за броени часове.

Ако искате да получавате актуална информация за това кога има изгодни самолетни билети до Ливърпул или до друга желана дестинация, то може да се абонирате за нюзлетъра на eSky.

Летище в Ливърпул

Град Ливърпул се обслужва от едно летището, носещо името на Джон Ленън. То е едно от най-старите летища във Великобритания, открито през 1933 г. Разположено е на около 15 км от града, точно до река Мърси.

Летище Ливърпул обслужва вътрешни и международни полети, както на редовни, така и на нискотарифни и чартърни авиокомпании. Сред тях са: easyJet, Ryanair, KLM, Wizz Air и други.

Транспорт от летище Джон Ленън до Ливърпул

Между града и летището можете да се придвижите с автобус, споделен минибус, влак, такси или кола под наем.

Автобусите предлагат лесно придвижване до центъра на града, като номер 86A пътува денонощно, така че разполагате с удобен трансфер, дори когато полетът ви каца или излита в малките часове на денонощието.

Споделеният минибус е услуга, при която хора, пътуващи в една и съща посока, могат да споделят пътуването. Тази услуга елиминира нуждата от чакане по спирки и значително улеснява придвижването до града и летището без значение дали пътувате самостоятелно или с група. За да го ползвате, е необходимо да свалите приложението на ArrivaClick.

На няколко километра от летището се намира гара, от която може да хванете влак и да се придвижите до Чешир, Манчестър, Йоркшир, Ийст Мидландс, Уест Мидландс и други. От летището до гарата може да стигнете с някой от автобусите, пътуващи по маршрута.

Такси може да вземете от летището, а кола под наем от сайта на eSky или на място на аерогарата. Покрай летището минават големи пътни артерии, които ще ви отведат не само до Ливърпул, но и до други английски градове. Летището предлага паркинг не само за автомобили и мотори, но и за колела – с възможност за заключване. 

Как да намерите изгодни самолетни билети до Ливърпул?

Има няколко фактора, които влияят върху цената на самолетните билети. От една страна това е периодът от годината, в който е полетът. Много хора пътуват за празниците и почивните дни. Затова и билетите около Коледа, Нова година, Великден и летните отпуски са изключително натоварени откъм пътуващи, а това повишава цената на самолетните билети.

От друга страна има значение и в кой ден от седмицата е полетът. Петък, събота и неделя обикновено са по-натоварени дни в сравнение с останалите делнични. Затова и полетите тогава са малко по-скъпи.

Ако искате да пътувате в популярните периоди от годината, спазвайте правилото за предварително резервиране на самолетните билети. Така не само че ще спестите пари от полета, но и ще сте спокойни, че имате резервирано място в самолета и почивката ви е гарантирана.

Полети София Ливърпул

Полети от София до Ливърпул има няколко пъти седмично, като те са директни или с прекачване. Директният полет трае между 3 и 4 часа, а този с прекачване може да варира спрямо продължителност и летище на прекачване. Добре е предварително да проверите самолетното разписание и да се уверите, че полетът отговаря на вашите нужди.

Ако не бързате да летите, а предпочитате да изчакате изгодна оферта за полет до Ливърпул, то може да активирате ценово известие в сайта на eSky, така че да получите известие веднага щом се появи полет, отговарящ на вашите критерии.

Полети Варна Ливърпул

От Варна до Ливърпул все още не се предлагат полети, затова може да изберете да пътувате от София или от някое от близките летища в Солун, Букурещ и др. Все пак е добре да проверявате редовно сайтовете на летищата и на eSky, тъй като авиокомпаниите постоянно обогатяват маршрутите, по които летят и стартират сезонни и чартърни полети.

Полети Бургас Ливърпул

От Бургас до Ливърпул все още не се изпълняват полети, но предвид бързото развитие на авиокомпаниите, не е изключено съвсем скоро това да се промени. Все пак не забравяйте, че може да пътувате до Ливърпул от София или от друго близко до България летище – Солун или Букурещ.

Забележителности на Ливърпул

Ливърпул е известен не само с футбола град, но и с музиката си. Той е родният град на световноизвестната рок група Бийтълс. Там ще попаднете на легендарни барове и бележити места, посещавани от любимите на няколко поколения музиканти .

Градът предлага и приятна атмосфера за любителите на туристическите, историческите и архитектурните забележителности. Ако ви е любопитно кои забележителности да разгледате в Ливърпул и околността, може да научите повече в блога на eSky.

Ако пък искате да се подготвите подобаващо за полета си до Ливърпул, без значение дали пътувате за първи път или вече имате опит в летенето, то вижте секцията туристически пътеводител в eSky. В нея ще намерите полезни съвети за това какво задължително да вземете със себе си за полет, какви са забранените за превоз вещи в самолета, какви са изискванията за багаж на авиокомпанията, с която летите, и много други. В секцията ще намерите цялата необходима информация, така че да се подготвите за полета си до Ливърпул и да сте спокойни.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Ливърпул на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Ливърпул, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Ливърпул, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Ливърпул?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Ливърпул, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Ливърпул

Популярни авиокомпании, опериращи до Ливърпул

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Ливърпул

Виж хотели в Ливърпул