Меню

Виена - до Виена

Виена

  • Обща информация

    Официален език: Немски
    Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
    Валута: Евро (EUR)

  • Пръстенът на Виена

    Улица „Рингщрасе“ обхваща центъра на града и част неговите най-значими забележителности, много магазини и ресторанти. Затова не може да отидете във Виена, без да „пробвате пръстена“ поне няколко пъти, за да усетите мелодията на града.

  • Стартов пакет „Виена“

    Първите асоциации на туристите за австрийската столица обикновено са: Виенско колело, виенски шницел, торта „Сахер“, Музеят на Моцарт и едноименните бонбони, коледните базари, Фройд. Но освен култура и кулинария, там има и нощем живот. По крайбрежието на Дунава и стария еврейски квартал има много заведения и клубове.

  • Разходка под земята

    На по-малко от 20 км от Виена се намира най-голямото подземно езеро в Европа – Зеегроте. То е открито преди около 100 г. при взрив в гипсова мина, която се е намирала над него. По време на Втората Световна война германците са строили изтребители в местността.

Как да намерим самолетни билети до Виена на ниски цени?

Лесно ще намерите евтини самолетни билети до Виена, като използвате някой от сайтовете за търсене на полети като eSky. С негова помощ ще откриете стотици оферти за изгодни полети до Виена.

Благодарение на функционалната търсачка за полети в сайта, може да потърсите желания полет по избрани от вас критерии и предпочитания. Въведете желаната дестинация, полета на отиване и връщане, броя на пътниците, класата, в която искате да пътувате, и само за секунди ще се визуализират оферти до Виена спрямо вашите критерии.

Търсачката подрежда полетите, като първо визуализира най-евтините. Сами ще видите, че в първите резултати най-често се нареждат офертите от нискотарифните авиокомпании. Не е задължително най-евтините полети да се предлагат от нискотарифните. Понякога е напълно възможно да има оферта за полет до Виена на изгодна цена, предлагана от редовна авиокомпания. Така за почти същата сума може да си вземете билет с включен регистриран багаж например.

За да намерите лесно изгодни оферти за полети до Виена, може да използвате търсачката на eSky през браузър на компютър, таблет или телефон. За по-голямо удобство може да свалите мобилното приложение на таблет или телефон. То е достъпно в Google Play и App Store и през него лесно ще разглеждате оферти и резервирате полети.

Лесно сравняване на оферти за полети до Виена

Един от най-лесните начини да сравните оферти за полети до Виена е чрез сайта или мобилното приложение на eSky. Така може да сравните стотици оферти по избраните от вас критерии, като системата подрежда автоматично офертите по цена, започвайки от най-евтината.  

По този начин ще си спестите времето и усилията от въвеждането на данните за пътуването поотделно на няколко сайта. Веднага щом намерите подходящия за вас полет, отговарящ на изискванията ви, директно може да го резервирате. При желание е възможно да добавите и допълнителни услуги като например избор на място в самолета, туристическа застраховка, допълнителен регистриран багаж и много други. Ако желаете, през сайта на eSky може да резервирате хотел или друго място за настаняване и да получите до 30% отстъпка от цената.

Летище във Виена

Във Виена има само едно летище – Швехат (Vienna International Airport). Намира се на около 20 км от центъра на Виена. То е най-голямото летище в Австрия, като обслужва както вътрешни, така и международни полети.

Транспорт от летище Виена

От летище Швехат до центъра на Виена може да се придвижите лесно с кола или лимузина под наем, такси, влак, автобус, споделено пътуване или велосипед под наем.

Най-бързият начин да стигнете до центъра на града е с влака CAT (City Airport Train), който стига от летището до центъра – станция Wien-Mitte за 16 минути.

Другият влак, с който лесно ще се придвижите между летището и града, е т.нар. S-Bahn. Той е удобен и икономичен начин да стигнете от Виена до различни градове, сред които: Линц, Залцбург, Грац, Прага, Инсбрук, Будапеща и други.

Между летището и Виена може да се придвижите лесно и с автобус Postbus. Задължително проверете разписанието на автобусите, за да планирате по-лесно и оптимално своето придвижване между града и летището.

Придвижването с кола или лимузина също е възможен и удобен вариант. Той ви позволява да стигнете до почти всяка желана точка в града без да се съобразявате с графика на градския транспорт. Летището разполага с голям паркинг, така че спокойно да оставите колата, ако сте решили да пътувате с личния си автомобил.

Велосипеди може да наемете от летището, като има различни маршрути, от които може да избирате. Пътят от летището и в района е полегат, така че с лекота може да изминете няколкото десетки километра разстояние.

Кога полетите до Виена са най-евтини?

По средни изчисления полетите до Виена са най-евтини 33 дни преди заминаване. При всички случаи важи правилото, че колкото по-рано ги резервирате, толкова по-голям е шансът да ги вземете на изгодна цена.

Фактори, които влияят върху цените на билетите до Виена

Все пак има няколко фактора, които влияят върху цената на билетите. Ако изберете да пътувате през празничните и почивните дни, като Великден, Коледа, Нова година и по време на летните отпуски, то е много вероятно да не намерите изгодни предложения за самолетни билети. Повечето хора избират да пътуват покрай празниците и почивните дни, затова и цените на самолетните билети до Виена скачат.

Ако искате да спестите от цената на билетите, може да изберете дати за пътуване, различни от най-популярните. Също така е важно в кой ден искате да пътувате. Най-натоварени обикновено са петък, събота и неделя, затова и билетите тогава са малко по-скъпи. Но през останалите делнични дни може да се пътува с една идея по-бюджетно.

Ако желаете да сте информирани за изгодните оферти за самолетни билети до Виена, може да се запишете за нюзлетъра на eSky. Така ще имате достъп до актуална информация и ще можете да резервирате най-изгодните самолетни билети преди да са се изчерпали.  

От огромна полза в търсенето на евтини самолетни до Виена ще ви бъде да активирате и т.нар. ценово известие. Необходимо е да зададете желаната дестинация и ценовия лимит на билетите в сайта на eSky. Когато има оферта за самолетни билети, отговаряща на вашите критерии, ще получите ценовото известие направо в имейла си. Така може да резервирате директно полета си до Виена.

Популярни авиокомпании, пътуващи до Виена

До Виена летят както нискотарифни, така и редовни авиокомпании. Сред популярните авиокомпании, които осъществяват полети до Виена, са: Austrian Airlines, easyJet, Swiss, Eurowings, Laudamotion, Turkish Airlines, Lufthansa, Vueling, Wizz Air, Brussels Airlines, Air France, Ryanair, Bulgaria Air, Air Malta, и много други.

Някои от тях изпълняват постоянни полети, а други както постоянни, така и сезонни. Добре е да проверявате разписанието, за да сте наясно по кое време може да летите до желаната дестинация. В случая Виена е една от най-популярните дестинации, така че дотам целогодишно има полети.

Полети София Виена

Полети София Виена има всеки ден от седмицата. Самолетите излитат от летище София и кацат на летище Виена Швехат. Най-евтиният самолетен билет може да резервирате 37 дни преди заминаване. Директният полет по маршрута трае около 1 час и половина. От София до Виена може да летите с Aegean, Bulgaria Air, Austrian Airlines, LOT и други.

Полети Варна Виена

Полети от Виена до Варна се изпълняват почти всеки ден, като по маршрута летят Wizz Air и Austrian Airlines. Директният полет е с продължителност малко под 2 часа. Самолетите излитат от летище Варна и кацат на летище Виена Швехат.

Как да намеря изгодни предложения за самолетни билети до Виена?

Един от най-лесните начини да намерите изгодни предложения за самолетни билети до Виена е като редовно проверявате секцията Оферти на eSky. Там ще откриете едни от най-изгодните оферти за полети до Виена, както и до други дестинации. Обикновено най-евтините билети са в ограничено количество, затова е добре да резервирате бързо и възможно най-рано.

Добре е да проверявате редовно самолетното разписание и да планирате пътуването си отрано, така че да сте спокойни, че почивката ви е подготвена и че ще сбъднете мечтата си да посетите Виена или друга желана дестинация.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Виена на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Виена, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Виена, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Виена?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Виена, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата във Виена

Популярни авиокомпании, опериращи до Виена

Виена е столица на Австрия. Полети до Виена осъществяват редовни и нискотарифни авиокомпании. Редовни авиокомпании, които летят до Виена, са Austrian Airlines, Lufthansa, Swiss, Brussels Airlines, Air France, Air Malta, Air Serbia, Turkish Airlines, Tunis Air, British Airways, Bulgaria Air, Aegean и много други. Евтини полети до Виена предлагат Wizz Air, Eurowings, easyJet, Vueling. До Виена има директни полети и полети с прекачване. До Виена се осъществяват вътрешни и международни полети. Виена има едно летище – Виена Швехат (Vienna Schwechat). Виена е известна културна столица. Тя е сред любимите дестинации на туристите от цял свят.

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти във Виена

Виж хотели във Виена