Меню

Киев - до Киев

Покажи филтри

Киев

  • Обща информация

    Официален език: Украински
    Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
    Валута: Гривня (UAH)

  • Православни храмове

    Едно от нещата, с които Киев е известен са добре запазените храмове от различни периоди – „Св. София“ от 11 в., която е пример за средновековна източноевропейска архитектура, Десятинската църква, която е изградена върху останки от 10 в., Пещерните манастири от „Киевско-Печаторската Лавра“, които са издълбани от монаси, живяли в изгнание, манастирът със златното купе „Св. Михаил“ и др.

  • Статуи и паметници точно за снимка

    По улиците на Киев могат да се видят различни статуи и паметници, носещи интересно значение. Най-известен е паметникът на Родината Майка, който достига височина от 102 м. Останалите, сред които: Таралежът, Дамата и Господина, Носът на Гогол, Котаракът, Балерината, пейката във вид на очила, паметниците на Баба Яга, Шопен, Принц Владимир, основателите на Киев и Арката на приятелството са само част от атракциите, радващи туристите.

  • До Пирогов, но не по спешност

    Историческото селище Пирогов, което се намира в покрайнините на украинската столица, представя нагледно битът, културата и архитектурата на цялата страна.

Какво трябва да знаете, когато търсите полети до Киев?

Търсенето на полети до Киев може да се окаже бавно и трудно, особено ако се налага да въвеждате едни и същи критерии за търсене по няколко пъти в няколко различни сайта. Това от своя страна прави и сравняването на офертите за полети до Киев, трудно и времеемко. В този случай има лесен начин да намерите евтини полети до Киев, като използвате някой сайт за търсене на полети като eSky.

Търсачката за полети на eSky ви дава възможност да търсите полети до Киев по ваше желание. Тя показва оферти на над 860 авиокомпании, от които може да изберете най-подходящата за вас. Имате възможност да комбинирате полети до желана от вас дестинация, така че да летите в най-удобните за вас ден и час.

Търсачката се използва много лесно. Просто въвеждате място на излитане, дати на отиване и връщане, дали желаете полетът да е еднопосочен или двупосочен, какъв е броят на пътниците, в каква класа искате да летите и т.н. Така след като направите търсене по вашите критерии, търсачката ще визуализира стотици оферти, отговарящи на вашето търсене.

Офертите за полети до Киев се подреждат по цена, като виждате първо най-евтините предложения. За всяка една оферта ще намерите необходимата допълнителна информация като например: продължителност на полета, прекачване, час на излитане и час на кацане, авиокомпанията, изпълняваща полета, включени в цената услуги и т.н. Така може да вземете информирано решение и да изберете най-подходящия за вас полет до Киев.

След това можете да се възползвате от разнообразни допълнителни услуги. Освен да резервирате самолетните си билети до Киев, в сайта на eSky можете да добавите туристическа застраховка, избор на място в самолета, онлайн регистрация за полета и др. След като резервирате полета си, получавате до 30% отстъпка за хотел в Киев или друго място за настаняване. В сайта имате възможност да резервирате кола под наем, така че да се погрижите за пътуването си.

Търсачката за полети на eSky може да използвате през браузър на компютър, таблет или телефон или през безплатното мобилно приложение, достъпно за сваляне от Google Play и AppStore.

Летища в Киев

В Киев има две летища: Kyiv International Airport (Zhuliany) и Boryspil International Airport.

Летище Kyiv International Airport

Летището се намира на около 10 км от Киев. То обслужва вътрешни и международни полети, чартърни, постоянни и сезонни. Сред авиокомпаниите, които оперират на летището, са: Pegasus, SkyUp, Belavia, Alitalia, LOT, Wizz, Air Serbia, Ernest Airlines и други.

Транспорт от летище Zhuliany до Киев

От летището до Киев може да се придвижите с маршрутка, тролейбус, метро, такси, кола под наем или споделено пътуване. С градския транспорт може да се придвижите не само до центъра на града, но и до централната гара. За целта предварително проверете разписанието на градския транспорт в Киев. Някои от маршрутките са денонощни, така че да се придвижите до града, дори когато кацате в малките часове.

Boryspil International Airport

Летище Бориспол се явява най-голямото летище в Украйна и обслужва столицата Киев. Разстоянието от летище Boryspil до Киев е около 30 км, а от летището до град Бориспол е по-малко от 10 км.

Сред авиокомпаниите, което летят от и до летище Бориспол, са Aeroflot, Lufthansa, Austrian Airlines, Belavia, Air France, Wind Rose Aviation, Air Arabia, Georgian Airways, KLM, S7 Airlines, Air One, LOT, RusLine, Turkish Airlines и др.

Транспорт от летище Бориспол до Киев

От летище Бориспол до Киев може да се придвижите с автобус, такси или кола по наем. Най-близката метростанция се намира на около 10 км от летището, затова ще е необходимо да се придвижите до нея с различен транспорт, ако искате да стигнете до Киев с метро. Кола под наем може да вземете от летището или да резервирате предварително в сайта на eSky.

Кога са най-евтини самолетните билети до Киев?

По средни изчисления самолетните билети до Киев са най-евтини, ако бъдат резервирани 45 дни преди заминаване. Правилото при закупуването на самолетни билети е да ги резервирате предварително, поне няколко седмици преди пътуването.

Какво влияе върху цената на самолетните билети?

Има няколко фактора, които оказват въздействие върху цената на самолетните билети до Киев, а и до други дестинации. От значение е времето от годината, в което искате да пътувате. Много хора избират да летят за празниците и почивките. Именно затова полетите около Великден, Коледа, Нова година и летните отпуски са на по-висока цена и се изчерпват бързо.

Ако искате да пътувате по време на популярните празници и почивни дни, то планирайте поне няколко месеца по-рано и се подсигурете с билети. Така не само че почивката ще ви е в кърпа вързана, но и можете да си спестите от разходи за билети до Киев.

За цената на самолетните билети е от значение е и в кой ден от седмицата пътувате. Обикновено билетите са малко по-скъпи в петък, събота и неделя, когато повечето хора решават да пътуват – било то по работа или за забавление. Именно затова, ако искате да отидете за уикенда в Киев, то е добре да вземете билетите си по-рано.

Билетите в последния момент също не са надеждно решение, ако искате да резервирате изгодни самолетни билети до Киев. В този случай няма никаква гаранция, че ще намерите билети в последния момент, затова отново важи правилото да резервирате колкото се може по-рано.  

Полети София Киев

Полети от София до Киев има ежедневно. Повечето от тях са с прекачване, затова е добре предварително да проверите колко време е престоят, с каква продължителност е всеки отделен полет и т.н. Сред авиокомпаниите, които летят по маршрута София Киев, са: LOT, Turkish Airlines и други.

Полети Варна Киев

Полети от Варна до Киев има почти ежедневно, като те са най-малко с едно прекачване. Добре е предварително да проверите полетното разписание и да се запознаете с допълнителна информация за полета, прекачването, престоя и т.н. По маршрута летят няколко авиокомпании, сред които Turkish Airlines.

Полети Бургас Киев

От Бургас до Киев може да летите няколко пъти седмично, като полетите са с няколко прекачвания. Задължително се запознайте предварително с полетното разписание, авиокомпаниите, с които се лети, изискванията им за багаж, летището на прекачване, времето за престой и т.н.

Актуални предложения за изгодни полети до Киев

Ако желаете да получавате изгодни предложения за полети до Киев, то има няколко лесни начина за това. Може да се абонирате за нюзлетъра на eSky или за ценови известия. Така винаги ще знаете кога има евтини полети до Киев. Не само това, но ще можете да резервирате желания полет директно без да губите ценно време, докато цената се покачва.

Абонирането за нюзлетъра на eSky ви дава възможност за получаване на оферти с до 40% намаление. С ценовото известие ще получавате оферти за полети до дестинациите, от които се интересувате, директно на пощата си.

Подготовка за пътуване до Киев

Ако искате да разберете необходима ли е виза за пътуването до Киев, кои забележителности да не пропускате, какви са изискванията за багажа и т.н., то използвайте туристическия пътеводител или блога на eSky. Там ще намерите необходимата информация, с която да се подготвите за пътуването си до Киев.  

✔️ Има ли специални оферти за полети до Киев на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Киев, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Киев, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Киев?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Киев, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Киев

Популярни авиокомпании, опериращи до Киев

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Киев

Виж хотели в Киев