Меню

Бирмингам - до Бирмингам

Покажи филтри

Бирмингам

  • Обща информация

    Официален език: Английски
    Часова зона: UTC+1 (лято), UTC+0 (зима)
    Валута: Паунд (GBP)

  • Златният рай

    Бирмингам има повече от 250 години традиции в златарството. Точно преди толкова време се е сформирал Кварталът на бижутерите, където всеки, който има интерес към подобни занаяти и металообработка, трябва да отиде. Към днешна дата, там има повече от 400 бижутерийни занаятчийници.

  • За феновете на Толкин

    Джон Роналд Реуел Толкин, автор на романи за митичния свят на Средната земя, е живял в Бирмингам. Всяка година фенове на Толкин се събират в музея "Срехол Мил" близо до града.

  • Корените на тежкия метъл

    Бирмингам е родното място на Тони Айоми и Ози Озбърн, членовете на метъл група Black Sabbath. Има дори градски трамвай, кръстен Ozzy.

Какво трябва да знаете, когато търсите полети до Бирмингам?

Полети до Бирмингам има няколко пъти в седмицата от летище София. Нискотарифната авиокомпания Ryanair обслужва маршрута, като полетът продължава средно по 3 часа и половина. Ако се интересувате от конкретните часове на кацане и излитане, както и от актуалните цени, потърсете повече информация с търсачката на eSky. Само с едно търсене в нея, ще видите стотици полети до Бирмингам, от които да изберете най-подходящия.

Полетът София Бирмингам излита от Терминал 2 на летище София, както и останалите полети на авиокомпания Ryanair. Когато планирате времето си на кацане, имайте предвид часовата разлика между Великобритания и България. Винаги е хубаво да се възползвате от трите часа бонус, които летенето в посока Обединеното кралство ви дава, но в обратната посока усещането е, че сякаш губите целия си ден.

Ако се чудите с какъв багаж можете да разполагате на борда на нискотарифни авиокомпании като Ryanair, Wizz Air или easyJet, потърсете информация на сайта на eSky.  В туристическия пътеводител ще намерите още полезна информация за туристическите застраховки, онлайн регистрацията за полет, наемането на кола под наем, организирането на летищен трансфер, както и любопитни статии за най-интересните забележителности в хиляди дестинации от цял свят.

Пътуването с нискотарифна авиокомпания обикновено е доста изгодно, затова е трудно да се въздържите от всички оферти, които може да намерите на сайта на eSky. По време на резервационния процес имате възможност да добавите и някои допълнителни услуги като например приоритетен бординг (качване на борда с предимство), избор на място в самолета, добавяне на допълнителен регистриран багаж и много други.  

Когато търсите и сравнявате оферти за полети до Бирмингам през сайта на eSky, към информацията за всеки един полет ще видите и какво е включено в цената на билета. Някои авиокомпании предлагат лека закуска в зависимост от продължителността на полета, но други не. Затова се запознайте предварително с условията на полета ви и ако държите да имате нещо за хапване със себе си, проверете какви са възможностите за качване на храна в самолета за съответната компанията. Тази и друга полезна информация ще намерите в туристическия пътеводител и в блога на eSky.

Полети от София до Бирмингам

По всяко време на деня може да попаднете на евтини самолетни билети от София до Бирмингам, ако инсталирате мобилното приложение на eSky на вашия телефон. То може да бъде свалено напълно безплатно от Google Play или App Store. Така, докато чакате метрото, редите се на опашка в супермаркета или просто си взимате творческа почивка по време на работа, ще сте в крак с най-новите оферти.

Полети от Варна до Бирмингам

Полети Варна Бирмингам има почти ежедневно. Те са прекачване и се изпълняват от няколко авиокомпании, сред които Turkish Airlines, Lufthansa, Turkish Airlines и други.

Полети от Бургас до Бирмингам

Полети Бургас Бирмингам не се изпълняват, но може да изберете смяна на летището на излитане или кацане и все пак да се придвижите от Бургас до Бирмингам, пък било то и с полет с няколко прекачвания.

Летище Бирмингам

От летище Бирмингам може да летите директно до над 150 дестинации, сред които са: Аликанте, Единбург, Флоренция, Хамбург, Ибиса, Краков, Мадрид, Милано, Прага, Рим, Тенерифе, Венеция, Виена, както и извъневропейските Ню Йорк, Доха, Дубай, Делхи и други.

Двата пътнически терминала на летището са свързани помежду си от сграда Милениум, в която се помещават магазини, заведения и се предлагат различни услуги, като детски център и обменни бюра например. Аерогарата предлага и паркинг, разделен на няколко зони с опция за предварително запазване.

Транспорт от и до летище Бирмингам

От и до летище Бирмингам може да се придвижите с влак, автобус, такси, кола под наем и други. Благодарение на директната връзка между летището с централната гара на града, можете да пътувате от аерогарата до над 100 града. Само за няколко минути, ще се озовете на гарата. Линията се обслужва всеки ден между 03:30 и 00:30 ч. В тричасовия интервал има автобуси, с които може да пътувате. Спирката на летището е обозначена с D, а тази на гарата със Sb. Имайте предвид, че няколко компании обслужват линията в различните часове, затова проверете и изберете предварително.

Друг вариант за пътуване от и до летище Бирмингам е с автобус. С него можете да стигнете и до центъра на града. Автобусните спирки се намират съвсем близо до терминала и са обозначени с буквите K, J и L.

Може да изберете също и от шатъл, такси или кола под наем. Добре е предварително да проверите разписанията на градския и тарифите на такситата, за да прецените кой е най-удобният вариант за придвижване от и до летище Бирмингам. Кола под наем може да резервирате предварително в сайта на eSky, като може да избирате между разнообразни модели, екстри и допълнителни услуги.

Как да намерим евтини самолетни билети до Бирмингам?

По средни изчисления самолетните билети до Бирмингам са най-евтини, ако бъдат резервирани около 51 дни преди заминаване. Но това не означава, че не може да изскочи и някоя оферта в последните минути. Освен Ryanair, други авиокомпании, с които може да пътувате до там, са Wizz Air и Lufthansa.

Понякога „намирането“ на евтини самолетни билети е истински талант и изглежда, че някои хора го умеят естествено. Но вие също можете да го придобиете с eSky. Развихрете въображението си и си представете мечтаната дестинация, а ние ще ви предложим няколко маршрута до там. Често ключът се крие в това да резервирате самолетни билети не до голяма аерогара, а до по-малка такава, която е по-отдалечена или се намира в съседен град от желаната от вас дестинация. Първоначално това не звучи като идеален вариант, но ако се замислите, ще ви даде възможност да посетите и опознаете повече градове.

Хотели в Бирмингам

В близост до летище Бирмингам има няколко хотела, от които може да изберете. Но, ако не бързате и искате да опознаете града в детайли, запазете хотел в централната част. Можете да избирате между различни варианти в зависимост от бюджета си. Когато правите резервация за хотел в този или друг британски град, имайте предвид, че цените обикновено са оферирани в паунди, затова ги пресметнете спрямо курса за деня.

Често се смята, че  заради по-високия стандарт на живот, съответно и хотелите са доста скъпи. Това не е точно така, тъй като има голямо търсене и предлагане, затова и цените са доста конкурентни.

Тук ще ви е от полза от намалението за хотелско настаняване, което ще получите от eSky, веднага щом резервирате самолетните си билети до Бирмингам. Можете да се възползвате от отстъпка до 30% от цената за хотел. Търсачката за хотели в eSky разполага с разнообразие от критерии за търсене, така че да намерите най-подходящия за вас хотел, хостел или къща за гости.

Кога да посетим Бирмингам?

Бирмингам е вторият по големина град във Великобритания с население повече от 1 млн. души. Разположен е на река Тайм и предлага богат културен живот, включващ редица международни, музикални, театрални, фолклорни, танцови, кулинарни и други фестивали и събития. Въпреки типичното английско време и не много високи температури, дори и през лятото, си заслужава да разгледате този град. Той ще ви обогати със своята история, музеи и разнообразие.

Бирмингам е известен като един от индустриалните центрове на страната. Площад „Виктория“ в централната част на града, Кметството, сградата на Градския съвет, катедралата Св. Филип, Бижутерският квартал и Музеят на бижутата, Терасата на откритията, Тайната градина са само част от забележителностите на този град. Не пропускайте да си подарите и разходка с лодка из каналите на Бирмингам.

Ако имате време за по-обстойно опознаване на Великобритания, можете да намерите изгодни оферти до Лондон, Манчестър или Ливърпул и да се придвижвате с влак, автобус или друг вътрешен полет.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Бирмингам на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Бирмингам, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Бирмингам, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Бирмингам?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Бирмингам, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Бирмингам

Популярни авиокомпании, опериращи до Бирмингам

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Бирмингам

Виж хотели в Бирмингам