Меню

Търсене на полети от Ел Катей

Покажи филтри

Ел Катей

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC -4
  Валута: Песо (DOP)

 • Къде да хапнем?

  Може да опитате вкусна домашна храна, която ще намерите в Pollo на Avenida Colon. Поръчайте ястие от менюто или композирайте такова според вашия вкус.

 • Как се прави какао?

  Нагуа и околните села живеят извън туризма. В тази част на острова ще видите от близо как се произвеждат какаови семена, както и различни продукти от кокос и ориз.

 • Климат

  В тази част на острова температурата през цялата година почти не се променя. Тя се задържа в диапазона между 28 и 31 градуса, като дори дъждът не оказва влияние върху показателите на термометъра. Най-сухите месеци са февруари и март, а най-дъждовно е от септември до декември.

Забележителности на Ел Катей

Доминиканският остров Самана Ел Катей е място, подходящо за спокойна почивка. Най-близкият голям град и столица на провинция Maria Trinidad Sanchez е Нагуа. Този град първоначално е наричан Джулия Молина в чест на майката на Рафаел Трухильо, диктатор, управлявал страната до 1961 г.

Това е мечтано място за любителите на екотуризма. Районът все още не е обсипан с туристически курорти, а местните жители са съсредоточени в селското стопанство. Особено интересни места, считани за природни богатства, са Cabo Frances Viejo, Laguna Dudu и Diamond Beach.

Феновете на гмуркането ще бъдат особено очаровани от Лагуна Дуду. Това е единственото място в света, където можете да плувате от едно естествено езеро до друго. Целият район заслужава внимание – брегът е обрасъл с гъста гора, пълна с пещери. В пещерата Taino ще видите стена с височина около 30 метра, напълно покрита с рисунки от предколумбовата епоха.

За най-красив се счита плажът Диамант. Докато се възхищавате на обилната растителност, под краката ви ще почувствате нежния, ситен пясък. Водата е тюркоазена, топла и плитка. Благодарение на това, Диамант е много популярна дестинация сред семействата с деца. Този плаж предлага и богат избор от атракции за любителите на водни спортове. Може да се възползвате от предлаганите под наем канута, лодки и оборудване за гмуркане.

На 40 км северно от Нагуа се намира национален парк Cabo Frances Viejo. Получава статута си на такъв през 2009 г. Характерната му черта е необикновеният, тюркоазен цвят на океана по крайбрежието. Също така е идеално място за катерене на скали. Отивайки край морския бряг, ще забележите три фара, които се отличават с възрастта си. Най-старият от тях е на 150 години. 

✔️ Има ли специални оферти за полети от Ел Катей на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Ел Катей, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Ел Катей, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Ел Катей?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Ел Катей, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Ел Катей

Популярни авиокомпании, опериращи от Ел Катей

Полетно разписание: Ел Катей