Меню

Търсене на полети от Барселона до Пловдив

Покажи филтри

Пловдив

 • Обща информация

  Официален език: Български
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Лев (BGN)

 • Капана

  Артистичното сърце на Пловдив е правилната спирка за всеки ценител на изкуството. Името на квартала произлиза от турския термин, описващ място за търговия. Там ще намерите интересни и нетрадиционни с дизайна и кухнята си заведения, много галерии и малки работилнички, предлагащи уникални неща.

 • Етнографският музей

  Регионалният Етнографски музей на Пловдив се помещава в красивата Куюмджиева къща, в която вероятно би ви се приискало да се събудите, заедно с група слуги, приготвящи ви за закуска кафе на пясък с баклава например. Разгледайте експозицията с традиционни родопски и тракийски предмети.

 • Градът на тепетата

  Архитектурният резерват „Старинен Пловдив“ се простира на три от пловдивските хълмове – Небет тепе, Джамбаз тепе и Таксим тепе. Там има разкопки на древни улици и светилища, а също така се разкриват страхотни гледки към съвременната част на града.

Забележителности на Пловдив

Пловдив неизменно присъства в класациите за най-красив български град и заема мястото „любимо кътче“ в сърцата на хиляди хора. „Древен и вечен“, както гласи девизът му, той наистина се нарежда сред най-старите все още обитавани градове по света. На по-малко от два часа път от столицата София, със собствено летище и удобно близо до южните съседки Гърция и Турция, Пловдив е идеалното градско уикенд бягство или приятна спирка по пътя към морската ваканция.

Ако се чудите откъде да започнете, не му мислете много, а просто се пуснете по Главната. Пешеходната отсечка от улица „Княз Александър I Батенберг“ и съседната „Райко Даскалов“ от години е артерията на Пловдив. Всякакви ресторанти, барове, сладкарници, магазини, павилиони, улични музиканти и акробати поддържат облика ѝ цветен и шумен.

Разхождайки се из града, със сигурност ще забележите неговото богато антично наследство. Стадионът на Филипопол се намира на Главната, но можете да се докоснете само до северната му част, тъй като останалата се намира дълбоко под пешеходната улица. Там към момента действат кафене и 3D киносалон. Друга голяма и важна находка от същия период е Пловдивският античен театър, изграден през II век и изключително добре запазен. Навярно някога там са се борили за живота си истински гладиатори пред жадна за зрелища публика от 3500 човека. Днес древната сцена блести под светлината на прожекторите и продължава да се радва на различни културни прояви – концерти, рецитали, театрални постановки и други.

Сравнително нова градска забележителност са Пеещите фонтани в „Цар Симеоновата градина“. През летните вечери те радват жители и гости на града с класически мелодии, светлинни ефекти и движението на водата. Струите на фонтаните се издигат до 20 метра височина.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Барселона до Пловдив на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Барселона до Пловдив, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Барселона до Пловдив, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят от Барселона до Пловдив?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Барселона до Пловдив, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата

Барселона Пловдив

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Пловдив

Виж хотели в Пловдив