500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator at [no address given] to inform them of the time this error occurred, and the actions you performed just before this error.

More information about this error may be available in the server error log.

Търсене на полети от Бирмингам до Франкфурт

Покажи филтри

Франкфурт

 • Обща информация

  Официален език: Немски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Алеята на музеите

  По брега на река Майн е разположена Алеята на музеите, включваща 12 различни музея. Някои от тях са: Музеят на иконите, където има и български такива; Музеят на филма, посветен на историята на киното, Музеят на Световните култури, съхраняващ експонати буквално от цял свят, Музеят на изобразителното изкуство „Щедел“ и други.

 • Винените кръчми на Захсенхаузен

  На юг от Стария град се намира кварталът на виното. Покрай калдъръмените улички има много кръчми, предлагащи винено разнообразие. Типично за Франкфурт е ябълковото вино, което задължително трябва да се опита.

 • Шопинг

  Още една асоциация с Ню Йорк е т.нар. „германско Пето Авеню“ или улица Zeil , която е най-оживената пешеходна търговска зона. Там се намира и модерен търговски център на 10 етажа, предлагащ по нещо за всеки вкус.

Забележителности на Франкфурт

Франкфурт е финансовият и транспортен център на Германия. Заради големия брой небостъргачи е наричан „европейският Манхатън“. Там се намира седалището на Европейската централна банка, а много други банки и застрахователни компании избират града за своите централи.

Макар да е едва четвъртата по височина сграда в града, кулата Майн си остава негов символ. 200-метровата кула предлага необятна гледка към града и ресторант, в който може да хапнете.

Освен модерно и лъскаво лице, Франкфурт има богато културно историческо минало. Това е домът на немското литературно светило – Йохан Волфганг фон Гьоте. Макар родната му къща да е разрушена през Втората световна война, германците успяват да я възстановят. До къщата се намира и музей, посветен на писателя, представящ творчеството и дейността му. Във Франкфурт има още и улица на негово име, която е пълна с кафенета, бутици и галерии.

Старият град и площад Рьомерберг са най-популярните места за разходка. В центъра на площада е Фонтанът на правосъдието, а около него се намират известни сгради от периода 15-18 в., които са типични за Стария Франкфурт: кметството, готическата църква „Св. Леонард“, църквата „Св. Никола“. Площадът става още по-красив през зимния сезон, когато се открива коледният базар.

Ботаническата градина на Франкфурт е впечатляваща със своето разнообразие (над 6000 вида растения от цял свят) и начина, по който е аранжирана. Тя е подходяща за ден на открито, защото има обособени места за пикник, езеро с лодки и забавления за децата, а наблизо се намира и Кулата на Европа.

Полезна информация за летищата

Бирмингам Франкфурт

Популярни авиокомпании по маршрут Бирмингам - Франкфурт

Полетно разписание:

Бирмингам Франкфурт

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти във Франкфурт

Търси хотел във Франкфурт