Меню

Търсене на полети от Пекин

Покажи филтри

Пекин

 • Обща информация

  Официален език: Китайски
  Часова зона: UTC +8
  Валута: Юан (CNY)

 • Пекинският зоопарк

  Най-големият зоопарк в Китай се намира в Пекин. Там се отглежда и един от символите на страната – свещената панда.

 • Великата Китайска стена

  Ако сте стигнали чак до Пекин, то непременно трябва да отскочите до едно от чудесата на света. Все пак щом стената се вижда от Космоса, то един час с лека кола или автобус си заслужават, за да се разходите върху внушителната постройка.

 • Улица „Лиуличанг“

  Това е най-старата улица на Пекин, която пази и развива културата на хилядолетния град. Калиграфия, антики, произведения на изкуството и местна храна ще откриете сред цветните постройки, които ще ви пренесат в императорски Китай.

Забележителности на Пекин

С над 3000 години история, Пекин е истинска съкровищница за пътешествениците. От древни храмове до модерни търговски центрове, столицата на Китай е палитра от вкусове, аромати, цветове и усещания.

Императорският дворец и Забраненият град са емблемите на Пекин. Дворецът е бил дом на 24-ма владетели от династиите Мин и Цин. Той представлява комплекс от няколко дворци с дворове, а стаите им общо са над 8700. Забраненият град е спечелил името си, защото вътре не са се допускали външни хора. Днес това съвсем не е така и ежедневно забележителностите се посещават от 80 000 души. Входът е през Портата на Небесното спокойствие, а изходът е от Портата на Божественото мъжество.

В непосредствена близост се намира най-големият площад в света – Тянанмън, който може да събере до 1 млн. души. Там се намират и редица забележителности, като: Мемориалната зала на Мао, кулата Тянанмън и Националният музей на Китай.

Храмът на небето се счита за най-светият от имперските храмове. Заради своята уникална архитектура и визия, е включен в Списъка на ЮНЕСКО с паметници на световното културно наследство. Около него ще забележите хора, практикуващи древни бойни изкуства, танци и медитация.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Пекин на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Пекин, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Пекин, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Пекин?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Пекин, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Пекин

Популярни авиокомпании, опериращи от Пекин

Полетно разписание: Пекин