Меню

Търсене на полети от Бургас до Амстердам

Покажи филтри

Амстердам

 • Обща информация

  Официален език: Холандски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Велосипеди навсякъде

  Всеки знае, че това е традиционен за придвижване начин в Амстердам. Градът е устроен така, че навсякъде има велоалеи. Те често се пресичат с тези за пешеходци, но са с предимство. Затова трябва да се внимава, особено при пресичане.

 • Кукенхоф

  Недалеч от Амстердам се намират приказните цветни градини Кукенхоф, които радват окото с безброй лалета, зюмбюли, минзухари. Те са отворени за посещение само от средата на март до средата на май. Могат да се обиколят пеша, с лодка или с колело през Алеята на лалетата. Предлагат се кратки курсове по заснемане на цветя, възможност за качване в 100-годишна мелница и хапване в някой от местните ресторанти.

 • Фестивал на светлината

  Всяка година от края на ноември до средата на януари, Амстердам е домакин на Фестивал на светлината, в който десетки артисти впечатляват със своите проекти. По някои от ключовите маршрути в града се монтират и украсяват чудновати фигури и арт инсталации.

Как да търсим и резервираме самолетни билети от Бургас до Амстердам

В случай че планирате пътуване до Амстердам, то е препоръчително да започнете с търсенето на самолетни билети поне няколко седмици по-рано. Това е особено важно, ако желаете да имате изгодно пътуване дотам и обратно. За целта използвайте някоя от наличните онлайн търсачки за полети, каквато е eSky. Тя може да се използва както през сайта, така и през мобилното приложение. 

Системата ви дава няколко предимства, като едно от тях е, че събира на едно място предложенията от над 950 авиокомпании, които летят буквално до всяко кътче на света. По този начин можете да намерите изгодни и удобни полети не само от Бургас до Амстердам, но и до други дестинации. Друго предимство на търсачката е, че позволява да комбинирате полети на различни авиокомпании в една резервация. Това ви дава възможност да стигнете до желаната дестинации удобно и на добра цена. 

Кога полетите по маршрут Бургас Амстердам са най-изгодни
По средни изчисления цената на самолетните билети е най-изгодна, ако бъдат резервирани поне няколко седмици преди желаната дата на пътуване. Все пак имайте предвид че полетите за събота и неделя са най-предпочитани, затова и цената им може да е по-висока. Също така самолетните билети за празничните дни около Коледа, Нова година, Великден също се изчерпват бързо, а високият интерес може да повлияе върху цената им и тя да се повиши. 

Ако искате да знаете кога има изгодни полети от Бургас до Амстердам, то можете да следите в сайта на eSky или в мобилното приложение. Ако се абонирате за нюзлетъра или за ценови известия, ще получавате изгодните оферти директно на имейла си с възможност за резервация. 

Какви услуги да добавим за пътуването си до Амстердам
По време на резервационния процес ще видите възможности за добавяне на различни услуги. Те могат да направят пътуването и престоя ви много по-приятни и спокойни. Такива например са туристическата застраховката и застраховката за анулация на пътуване. В случай че възникнат непредвидени ситуации по време на пътуването ви или преди него, можете да получите компенсация при определени условия. 

Друга допълнителна услуга, която ще ви е полезна за полета и пътуването, е регистрирания багаж. В случай че самолетният ви билет не включва такъв или смятате, че той няма да ви е достатъчен, се възползвайте от възможността за добавяне на регистриран багаж по време на резервацията. Така ще спестите средства, тъй като в някои случаи услугата се таксува много по-скъпо, ако бъде добавена на летището преди полета. 

Полезен за пътуването ще ви е и пакетът Допълнителни услуги, предлаган от eSky. Той включва различни възможности за добавяне на услуги на по-изгодна цена, както и за промяна в резервацията. Така ще получите съдействие от консултантите при желание да добавите или промените нещо в резервацията ви. 

Какви полети се изпълняват от Бургас до Амстердам
По маршрута може да се изпълняват както директни сезонни полети, така и целогодишни и с прекачване. За целта винаги проверявайте актуалното полетно разписание и се информирайте за всички възможности за пътуване. При полети с прекачване е важно да се запознаете с детайлите на пътуването като например с това колко са прекачванията и на кои летища, колко време е престоят и т.н. По този начин ще планирате времето си по-добре. 

В случай че не откриете подходящи полети от Бургас до Амстердам, можете да проверите какви са възможностите за пътуване от летище Варна до Амстердам. Оттам също се изпълняват директни и полети с прекачване, както целогодишни, така и сезонни. Директните полети Варна Амстердам са с времетраене от около 3 часа и се изпълняват няколко пъти седмично. 

Летище Амстердам
Столицата на Нидерландия (известна и като Холандия) се обслужва от летище Схипхол.  То се намира на около 15 км от Амстердам, като възможностите за придвижване включват автобус и влак на градския транспорт, както и такси или кола под наем. Някои хотели предлагат услуга за трансфер от и до летището, така че вижте дали това се отнася за мястото, където сте отседнали и се възползвайте от удобството. 

Ако предпочитате да се придвижвате независимо от разписания и таксита, заявете кола под наем. Това е възможно както на мястото на летището, когато пристигнете, така и предварително - в секция коли под наем в сайта на eSky. Предварителната резервация ще ви осигури повече време за избор на подходящ автомобил за престоя ви в Амстердам, като същевременно ще ви даде нужното спокойствие, че почти цялото ви пътуване е подготвено. В самия град можете да си вземете колело под наем, което е доста популярен за придвижване начин. 

Къде в Амстердам да отседнем 
Като популярна туристическа дестинация Амстердам предлага най-различни възможности за настаняване в града и околностите му. Какви са наличните хотели можете да проверите с търсачката за хотели на eSky. Тя ще ви покаже най-разнообразни оферти за хотели в Амстердам, като можете да избирате измежду голям брой типове и категории, цена на нощувка и други критерии. 

Така например можете да търсите по разположение на хотела до конкретна забележителност в Амстердам, по разстояние до центъра, по тип изхранване или по конкретни удобства, предлагани в хотела, които са  приоритетни за престоя ви там. Ако пътувате с деца или с домашни любимци, можете да изберете хотел, подходящ за това. 

Как да спестим до 30% от разходите за хотел и самолетни билети до Амстердам
Обичайно основните разходи за едно пътуване се състоят в самолетните билети и хотелското настаняване. Лесно можем да си спестим част от тях, като използваме секцията Полет + Хотел в сайта. Там само в няколко лесни стъпки ще намерите предложения за двете услуги, които да резервирате. По този начин можем да си спестим не само от времето, което иначе би ни отнело да намерим и резервираме полета и хотела, но и до 30% от общата сумата за тях. 

Какво да видим в Амстердам
Нидерландската столица е любима дестинация на туристи от цял свят. Тя предлага разнообразни възможности за забавление и отдих, както и за разглеждане на архитектурни, културни и исторически забележителности. Такива например са: Кралският дворец и Готическата църква на площад Дам, Бялата каменна колона, Музеят на Мадам Тюсо, кварталът на Червените фенери, Музеят на Винсент Ван Гог, Къщата на Ане Франк и много други. 

Градът изобилства от канали, покрай които можете да се разхождате или пък да изберете разходка с туристическа лодка. Самите забележителности и централните части можете да разгледате пеша или с колело. Важно е да се съобразявате с правилата за движение, тъй като трафикът е доста натоварен. 

Ако обичате забавленията, Амстердам ще ви предложи разнообразие от различни ресторанти и барове на открито и закрито, както и немалко събития, които да посетите. Такова например е ежегодният Фестивал на светлината. 

По време на престоя си в Амстердам не пропускайте да опитате от местните специалитети за различни храни и напитки. Дори и да сте само за уикенд в Амстердам, ще можете да усетите местния дух и традиции именно чрез типичните рецепти. 

✔️ Има ли специални оферти за полети от Бургас до Амстердам на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Бургас до Амстердам, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Бургас до Амстердам, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят от Бургас до Амстердам?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Бургас до Амстердам, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата

Бургас Амстердам

Популярни авиокомпании по маршрут Бургас - Амстердам

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Амстердам

Виж хотели в Амстердам