Меню

Търсене на полети от Бургас до Манчестър

Покажи филтри

Манчестър

 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC+1 (лято), UTC+0 (зима)
  Валута: Паунд (GBP)

 • Футбол

  Освен със своите два световноизвестни отбора – Юнайтед и Сити, Манчестър демонстрира своята любов към футбола и с невероятния Национален музей на футбола, който разказва славната история на Англия и всички нейни отбори в този спорт.

 • Музеи

  Едно от нещата, които преобърнаха преставите за Манчестър като сив и мрачен град, са именно забележителните му музеи. Сред задължителните за посещение са Градският музей, Научният и индустриален музей, Музеят на хората, Музеят на войната и Музеят на футбола.  

 • Отдих

  Манчестър разполага с няколко страхотни парка за разходка и отдих. Те са прекрасно място да се измъкнете от шума на града, да прекарате няколко часа с приятели, да разходите домашния любимец, да нахраните патиците и да послушате песента на птиците.  

Самолетни билети от Бургас до Манчестър – какво трябва да знаем

Ако искате да летите от Бургас до Манчестър, то имайте предвид че полетите са с прекачване. Лесно ще откриете наличните предложения с търсачката за полети на eSky. Там можете да въведете желаните от вас критерии за пътуването и само за няколко секунди ще се визуализират десетки, а понякога стотици резултати. Системата ги подрежда автоматично по цена, като виждате първо най-евтините, но можете да изберете и други критерии за сортиране. 

Кога да резервираме самолетните си билети по маршрута 

Много хора се чудят кога е най-добре да търсим и резервираме самолетни билети от Бургас до Манчестър. Правилото е, че колкото по-рано се погрижите за полета, толкова по-добре. В последния момент обикновено цените се повишават. Затова започнете с търсенето поне няколко седмици предварително и не отлагайте резервацията. 

Търсачката на eSky позволява да комбинирате полети на различни авиокомпании в една резервация, така че да стигнете възможно най-лесно, изгодно и удобно до Манчестър. Сред авиокомпаниите, с които можете да летите по маршрута, са Aeroflot, KLM, Air France и др. 

Какво трябва да знаем, когато сравняваме полети Бургас Манчестър

Почти всеки пътешественик има навика да сравнява офертите за полети, като търси възможно най-изгодния. Добре е обаче да имате предвид че цената невинаги е определяща. От значение е и с каква продължителност е полетът, какви услуги са включени в цената, къде е прекачването и колко време е престоят и т.н. Добре е да помислите кои са важните за вас критерии за пътуването и спрямо тях да изберете полета до Манчестър. 

Резервиране на полет Бургас Манчестър

След като изберете подходящия полет, следвайте стъпките и го резервирайте. За целта е необходимо да въведете нужните данни за пътниците и на платеца. По време на резервационния процес можете да добавите различни допълнителни услуги, с които да се подсигурите още по-приятно, комфортно и сигурно пътуване. Сред тях е туристическата застраховка, застраховката за анулация на пътуването, както и услугата за добавяне на багаж. Тук е мястото, където ще видите всички детайли за пътуването, така че да планирате по-лесно престоя си. 

Търсене на хотели в Манчестър 

След като вече сте избрали и резервирали самолетните си билети, то можете да потърсите варианти за нощувка в Манчестър. Секция Хотели предлага различни възможности спрямо нуждите на пътуването ви и личните ви предпочитания за място за настаняване. Можете да търсите в централните части на града, до определена забележителност, да филтрирате предложенията спрямо цена, разстояние от центъра, препоръки от предишни гости или наличие на отстъпка от цената. В страничната лента с филтри имате избор от най-различни критерии, сред които тип изхранване, предлагани удобства в обекта и др. 

Как да спестим от разходите за самолетни билети и настаняване 

В случай че планирате резервиране на полет и нощувка в Манчестър, то можете да използвате специалната секция Полет+Хотел. Тя комбинира двете услуги, така че само в четири лесни стъпки да намерите, сравните и резервирате двете услуги. По този начин можете да си спестите не само от времето, но и от общата сума за настаняване и самолетни билети – с до 30% по-малко, отколкото бихте платили, ако ги резервирате поотделно. 

Как да знаем кога има изгодни полети от Бургас до Манчестър

Един от най-сигурните начини да сте информирани за наличието на изгодни предложения за полети Бургас Манчестър е като следите сайтовете на авиокомпаниите, летищата или с помощта на eSky. Други удобни инструменти са нюзлетърът и ценовите известия. Те ви дават достъп до изгодни оферти, като ще ги получавате директно на имейла си. 

Какво влияе върху цената на самолетните билети 

Има най-различни фактори, които оказват ефект върху цената на полетите. Сред тях са интересът към дестинацията, сезонът, датата на пътуването и др. Така например много хора избират да пътуват за празниците и почивките. Затова цената на полетите около Коледа, Нова година, Великден и летните отпуски са по-високи от обикновено. Също така ако резервирате самолетния си билет от днес за утре, може да се наложи да платите много по-висока цена, отколкото ако го резервирате в аванс от няколко седмици. 

Летище Манчестър 

Летище Манчестър се намира на около 15 км от центъра на града, като между него и града можете да се придвижите с влак, автобус, такси или кола под наем. Автомобил можете да наемете на място на летището или предварително на сайта на eSky в секция Коли под наем. Системата позволява да търсите по най-различни критерии, така че да изберете колата, която отговаря в най-голяма степен на нуждите на пътуването ви. 

Подготовка за пътуването от Бургас до Манчестър 

Без значение дали пътувате до Манчестър с цел почивка или заради бизнес ангажимент, е добре да обърнете нужното внимание и на подготовката за пътуването. Проверете на какъв и колко багаж имате право - ръчен и регистриран, както и какви са изискванията за теглото и размерите за чантите на авиокомпаниите, с които летите. 

В случай че полагащият ви се багаж няма да ви е достатъчен, добавете допълнително по време на резервацията или след това. Обикновено на летището цената на услугата е по-висока, освен ако не става въпрос за авиокомпания, която предлага опцията само на аерогарата. 

Що се отнася до подготовката за пътуването, добре е да се имат предвид и необходимите документи за пътуването. В случай че пътувате с лица под 18 години и двамата родители не са с тях, вероятно ще е необходимо да носят със себе си специални документи за това. Повече информация ще откриете в специалната статия необходими документи за децата при пътуване със самолет

Когато приготвяте багажа си, можете да проверите прогнозата за времето. Така не само че ще изберете много по-лесно дрехите и обувките за престоя си, но и ще ви е по-приятно и комфортно с топли или прохладни дрехи в зависимост от температурите. 

Ако сте от хората, които обичат да пазаруват сувенири или като цяло предмети от дестинациите, които посещават, то предвидете и свободно място в чантите си. На връщане не забравяйте да спазвате изискванията за размерите и теглото на багажа, за да не се налага да плащане за свръхбагаж и по този начин да утежните бюджета си. 

Задължителни документи за пътуване 

Освен лична карта или задграничен паспорт, както и самолетен билет, има и друг много важен документ, без който на практика не можете да бъдете допуснати на борда на самолета. Това е бордната карта, която се издава чрез специалната процедура регистрация за полета. Тя може да бъде онлайн или на място на летището, като това зависи от авиокомпанията. Някои имат задължителен онлайн чек-ин, а други предлагат услугата само на място на аерогарата, преди самия полет. Трети дават възможност за избор на пътниците си - на място или предварително онлайн. Добре е да се погрижите да имате бордна карта и да я носите със себе си, по възможност разпечатана. 

Забележителности в Манчестър

Манчестър е огромен град, известен не само с футболния си отбор. Градът съчетава култура, архитектура, история и съвременни забавления. Можете да оползотворите времето си в музеите, галериите и арт центровете, с разходки в парковете и с музикални събития. Все пак Манчестър е родният град на не една и две рок банди, сред които The Smiths, Oasis и др. 

Полезна информация за летищата

Бургас Манчестър

Популярни авиокомпании по маршрут Бургас - Манчестър

Полетно разписание:

Бургас Манчестър

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Манчестър

Виж хотели в Манчестър