Меню

Търсене на полети от Бари до Мале

Покажи филтри

Мале

 • Обща информация

  Официален език: Дивехи
  Часова зона: UTC +5
  Валута: Руфия (MVR)

 • Хранене и напитки

  Освен типичната местна кухня, на островите има и разнообразни интернационални заведения. Консумацията на алкохолни напитки не е разрешена на публични места, освен в  международните хотели.

 • Подводни СПА процедури

  Първите подводни СПА процедури се предлагат в Малдивите. Стаите за извършване на сеансите се намират под морското равнище, със стъклени стени и гледка към коралов риф.

 • Водни спортове

  Водните спортове са подходяща опция за забавление в Мале. Каране на моторни лодки, гмуркане, скуба дайвинг и други подобни преживявания могат да се изпробват по всяко време с инструктор и екипировка.

Забележителности на Мале

Малдивите са една от най-предпочитаните островни дестинации за екскурзия и почивка. Най-голям град и столица на страната е Мале. Той е съставен от няколко острова: централен, един, на който е разположено летището и още два, по-малки. Другото име на Мале е кралският остров, защото там са управлявали монарсите на местната династия. В миналото столицата е била укрепена с високи стени с много входове, от които е останала само джамията.

За Мале е характерен тропичен климат с влажен и сух сезон. Между май и ноември е доста дъждовно, а през останалото време сухо и слънчево.

Градът е устроен на принципа на решетката, така че е доста трудно да се изгубите. По тесните улици се виждат нови и стари жилищни сгради, офиси, всякакви магазини и задръствания с мотоциклети. Главният пазар предлага всички богатства на Индийския океан и местните географски ширини.

Паркът Султан посреща посетителите за разходка с прохладната сянка на дърветата си, Дворецът на президента е сграда в колониален стил, разположена в центъра на града, но не е отворена за посетители. Може да посетите Националният музей и голямата Петъчна джамия със златни купета. Християнските туристи обаче се нуждаят от предварително разрешение, за да влязат в нея.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Бари до Мале на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Бари до Мале, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Бари до Мале, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят от Бари до Мале?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Бари до Мале, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата

Бари Мале

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Мале

Виж хотели в Мале