Меню

SAS полети от Букурещ до Берген

Покажи филтри

Берген

 • Обща информация

  Официален език: Норвежки
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Крона (NOK)

 • Как да стигнем?

  Летище Берген е достъпно с директни полети от 41 международни дестинации, а до Бургас има чартърни полети през лятото.

 • Трол за късмет

  Норвежкият фолклор изразява голяма почит към троловете. Разхождайки се в Берген, не може да пропуснете статуетките им, които са навсякъде. Музеят „Дом на троловете“ е нещо типично, което трябва да се посети, а малък талисман във вид на чудатото същество е идеалният сувенир или подарък.

 • Морски свят

  На около 15 минути пешеходно разстояние от града се намира неговият известен аквариум. Той се гордее с една от най-големите колекции от морска фауна, а тюлени, пингвини и пирани са само част от обитателите, които могат да се разгледат. Това е любимо място на децата, защото тук 2-3 пъти на ден се разрешава на посетителите да хранят пингвините.

Забележителности на Берген

Наричан „градът на седемте планини“ или „Сиатъл на Европа“, Берген е като живописна картичка, която представя Норвегия по неочаквано чаровен начин. Разположен на брега на Норвежко море, той има най-голямото пристанище в страната. Берген е един от първите норвежки градове, като в миналото е бил столица на страната. Неговият възход настъпва, когато през 13 в. влиза в търговски съюз с градовете на Северна Европа и голяма група немски търговски се установяват там. Техният почерк все още личи в устройството и архитектурата на града. Немският крайбрежен квартал е включен в списъка със световното културно наследство на ЮНЕСКО, заради многобройните кокетно сгушени една в друга цветни старинни къщи. Пред тях винаги са наредени лодки и моторници, които сякаш бранят града от Северно море, а зад тях е хълмисто зелената палитра на една от седемте планини, която обгражда Берген. Именно тези пейзажи са най-често изобразявани върху туристическите картички.

Кулата за наблюдение на града е перфектното място за бергенско селфи или панорамна снимка на приказните фиорди, с които норвежкия град се слива. Други забележителности на града са: Ханзейския музей, романската църква „Св. Дева Мария“, бившата Бергенска борса, Кралската резиденция, лятната вила на композитора Едуард Григ.

Полезна информация за летищата

Букурещ Берген

Виж летище

Популярни авиокомпании по маршрут Букурещ - Берген

Полетно разписание:

Букурещ Берген