Меню

Търсене на полети от Корфу

Покажи филтри

Корфу

 • Обща информация

  Официален език: Гръцки
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Св. Спиридон

  Светецът-покровител на острова съвсем естествено си има своя църква. Тя се отличава със своята бяла кула с червен купол, която се отличава на фона на синьото небе. Вътре сред мрачните фрески, се отличава сребърен саркофаг, покрит със скъпоценни камъни, в който се съхраняват тленните останки на Св. Спиридон.

 • Кралският дворец

  Построен е в неокласически стил и по време на британското управление през 1816 г. Изоставен е, когато британците напускат острова през 1864 г., а днес е превърнат в Музей а азиатското изкуство. Съдържа колекция от китайски, индийски и японски картини, порцелан и скулптури от неолитната ера до наши дни.

 • Островът на мишките

  Недалеч от крайбрежието съвсем ясно се забелязват две малки островчета, единият който е свързан с Корфу посредством провлак. Той се нарича островът на мишките и там може да осетите само манастир от 17-ти век, насред кипарисова горичка.

Забележителности на Корфу

С изглед към тюркоазено сините води на Йонийско море, Корфу, който е и главен град на едноименния остров, омагьосва със своята странна, но приветлива атмосфера. Благодарение на венецианското управление в продължение на повече от 3 века, пешеходният Стар град се отличава с италианския си стил. По-късно следва британско влияние в рамките на половин век, което допринася за културното разнообразие на Корфу.

Старата крепост или Цитаделата е разположена на изток от Стария град и се забелязва отдалеч, когато се приближавате по море към острова. Тя е издигната от венецианците през 1546 г. на мястото на стар замък, а във вътрешността ѝ има малка църква, построена от британците през 19-ти век. От нейния фар, който е най-високата точка на крепостта, се разкриват прекрасни гледки – на запад към града и на изток към Албания.

Между плътно разположените една до друга сгради на Стария град и Цитаделата се разкрива обширното пространство на т.нар. Еспланада или площадът със зелена поляна, който е най-популярното място за срещи на местните. Наоколо има множество кафенета, а на зелената площ често се играе крикет, игра наследена от англичаните.

Изкачвайки се нагоре по хълма и минавайки покрай открития пазар за сезонни плодове и зеленчуци, ще стигнете до масивната Нова крепост, която е построена през 1577 г. от венецианците, за да се защитят от турското нашествие. С билета, който купувате за вход в Новата крепост, получавате и напитка от малкото кафене вътре в нея.

Има ли специални оферти за полети до от Корфу, на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвайте ни, за да се вдъхновите!

Мога ли да закупя застраховка, по време на резервиране на полет до от Корфу?

Когато резервирате самолетен билет на eSky.bg, можете да закупите и различни видове застраховки, отговарящи на Вашите нужди. Благодарение на това пътуването Ви ще бъде безопасно и удобно.

Мога ли да закупя хотелско настаняване, по време на резервиране на полет до от Корфу?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можете да се погрижите за Вашия престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

Кои авиакомпании летят до от Корфу?

На eSky.bg ще намерите оферти за полети до от Корфу, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на конвенционални, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Корфу

Популярни авиокомпании, опериращи от Корфу

Полетно разписание: Корфу