Меню

Търсене на полети от Кьолн до Единбург

Покажи филтри

Единбург

 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC+1 (лято), UTC+0 (зима)
  Валута: Паунд (GBP)

 • С трамвай до летището

  Градският транспорт в Единбург е много добре развит. През 2014 г. е отворена трамвайна линия от 13 километра, която свързва центъра на града (Йорк Палас) с летището.

 • Градът на Дж. К. Роулинг

  Въпреки че авторката на историите за Хари Потър не е родом от Единбург, точно там е написана по-голямата част от популярната поредица.

 • Единбургски музеи

  Ако сте страстни любители на историята, имаме чудесни новини за вас - музеите в Единбург са безплатни! Посетете Националния музей на Шотландия и вижте експозицията изцяло посветена на мамутите.

Забележителности на Единбург

Това е град, пълен със зеленина и хармония, където историята се усеща на всеки ъгъл. Постоянно се организират разнообразни културни събития с артисти от цял свят. Единбург е вторият по големина град в Шотландия и нейна столица от XV век насам. Кварталите, наречени Стар и Нов град, формират централната част на Единбург. Тези две зони са разделени от парка Princes Street Gardens. Градът се гордее с четири университета, като Единбургският университет е най-престижният и разпознаваем в света с около 40 хиляди студенти годишно.

Единбург има много стриктни правила относно обществените пространства. Благодарение на това няма да намерите места, където огромни небостъргачи се преплитат с очарователни малки сгради. Улиците са широки, чисти и пълни с красиви сгради - можете да се почувствате като в приказка. Искате ли да се възхитите на панорамата на града в цялото му великолепие? Отидете на едно от най-известните места в Единбург - паметникът, построен в чест на сър Уолтър Скот. Ще платите 4 паунда, за да стигнете до върха, но гледката, която ще видите, определено си заслужава.

Cowgate и Grassmarket също са много популярни места. Там ще намерите доста барове и ресторанти. За обяд в британския стил можете да отидете до Grain Store на улица „Виктория“. Ако предпочитате френската кухня, обърнете внимание на ресторант Petit Paris на улица Grassmarket. Ако търсите нещо бързо, което да хапнете на крак, посетете Оинк, откъдето можете да си поръчате вкусен бургер. Заведението също е на улица „Виктория".

Фестивалът на Единбург е ежегодно събитие. По този начин се наименоват общо седем събития, които продължават от юли до септември. Сред най-популярните са фестивалът Fringe - най-големият в света на изкуството с участието на хиляди артисти (през 2016 г. участват повече от 50 хиляди творци). The Royal Edinburgh Military Tattoo е друго интересно събитие, където военните групи представят уменията си, сред които най-вече оркестърът на Британската армия.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Кьолн до Единбург на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Кьолн до Единбург, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Кьолн до Единбург, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят от Кьолн до Единбург?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Кьолн до Единбург, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата

Кьолн Единбург

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Единбург

Виж хотели в Единбург