Меню

Търсене на полети от Хания до Порто

Покажи филтри

Порто

 • Обща информация

  Официален език: Португалски
  Часова зона: UTC+1 (лято), UTC+0 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Алеята „Гая“

  Ако трябва да запомните една гледка от Порто, то по-добре да е изглед от крайбрежната алея „Гая“. Цветните архитектурни етажи и водата, която дарява Порто с благополучие омагьосват колкото няколко чаши сладко портвайн.

 • Мостът Дом Луиш I

  Бащата на Айфеловата кула Гюстав Айфел е създал железният мост Дом Луиш I на две нива. Днес по горното минава метрото на Порто, а долното е предназначено за леки автомобили.

 • Сладко изкушение

  В долината на река Дуеро се отглеждат 48 сорта грозде. Местните технолози произвеждат емблематичната напитка портвайн или просто порто, който се слави с подмамващия си сладък вкус.

Забележителности на Порто

Цветните къщи на красивия португалски град, се спускат на етажи към Атлантическото крайбрежие, формирайки идиличния пейзаж на Порто. Освен океанът, през Порто преминава и река Доуро. Благодарение на корабоплаването и търговията, градът достига своя разцвет през 18 век, което ясно личи от архитектурата. От този период датират Катедралата на Порто, църквата „Св. Франциск“ и Кулата на духовниците, издържани в бароков стил. Отличителен декоративен елемент за Порто са синьо-белите плочки азулежу, които могат да се видят по местните сгради на различни локации.

Най-оживената част от Порто е пл. „Рибейра“ и кварталът около него, където има много заведения, предлагащи типични за региона ястия и сладкото вино портвайн. От там тръгват няколко основни линии на градския транспорт, които ще ви отведат до Стария град или централната ЖП гара.

В близост до църквата „Св. Франциск“ се намира дворецът „Болса“, чиято сграда е служила за седалище на стоковата борса в Порто. Най-впечатляващата част от него е „Дворът на нациите“. Това всъщност е зала, в която са окачени флаговете на всички нации, с които Порто е търгувал, а голямото стълбище, свързващо етажите е осветявано от бронзови свещници.

Музеят „Сералвеш“ и паркът около него са посветени на съвременното изкуство и са задължителна спирка за всеки ценител. Домът на музиката в Порто е огромна концертна зала, построена в съвременен стил. Макар бетонното здание с неправилна форма да озадачава някои, то други възхваляват неговия модерен дизайн.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Хания до Порто на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Хания до Порто, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Хания до Порто, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят от Хания до Порто?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Хания до Порто, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата

Хания Порто

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Порто

Виж хотели в Порто