Меню

Търсене на полети от Шимкент

Покажи филтри

Шимкент

 • Обща информация

  Официален език: Казахски, руски
  Часова зона: UTC +6
  Валута: Тенге (KZT)

 • Шимкентско пиво

  Считана за една от най-добрите бири в страната, местното шимкентско пиво е във всяко кафене или бар в града. Освен да го опитате, може да посетите също организираният тур в пивоварната.

 • Шашлик по шимкентски

  Местните жители твърдят, че приготвят най-добрия шашлик в цял Казахстан, макар и хората от Алмати също да мислят така. Шашликът, наричан още барбекю шиш, се приготвя с един или повече видове месо, различни зеленчуци и подправки.

 • Централният пазар

  Съвсем логично централният пазар е най-оживеният от всички в Шимкент. Отвън пазарът прилича на странно и мистериозно място, заобиколено от каменни стени и стълби. Отвътре обаче е типичен а региона пазар с множество сергии, на които се предлагат домашно приготвени хлябове, мед, ядки, ръчно плетиво, обувки и други.

Забележителности на Шимкент

Шимкент е третият по големина град в Казахстан, намиращ се в южната част на страната, близо до границата с Узбекистан. Шимкент е бил важна точка от Пътя на коприната, защото там е имало лагер за кервани. Той е бил няколко пъти унищожаван, включително и от Чингиз хан, но винаги запазва името си.

Известен със своите старинни жълто-зелени виенски колелета, паркът Абей е място, пълно с футболни игрища, тенис кортове, детски площадки, сградата на градския цирк и павилиони, в които редовно има изложби. В централната част на парка е паметникът, построен в чест на загиналите казахстански войници по време на Втората Световна война. Близо до него се намира и Музеят на политическите репресии, свързан със съветския период на страната.

Ако сте стигнали до Шимкент, то е препоръчително да отскочите и до Мавзолея на ходжа Ахмед Ясауи. Сградата е включена в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство и се намира в град Туркестан, който е на три часа с автобус от Шимкент. Ходжата е живял през 11 век и е бил суфистки мистик и тюркски поет, много уважаван в региона.

Разположен в северните предградия на Шимкент, паркът Дендро е съвкупност от малки и различни по вид гори, изкуствена река, езеро с мост и лебеди, които създават уединеност извън градската среда. Там освен да се разхождате, можете да карате велосипеди и ролкови кънки.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Шимкент на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Шимкент, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Шимкент, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Шимкент?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Шимкент, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Шимкент

Популярни авиокомпании, опериращи от Шимкент

Полетно разписание: Шимкент