Меню

Търсене на полети от Чанаккале

Покажи филтри

Чанаккале

 • Обща информация

  Официален език: Турски
  Часова зона: UTC +3
  Валута: Лира (TRY)

 • Избягвайте април

  На 25 април жителите на Чанаккале, както и чуждестранните посетители, празнуват Деня на Анзак, който отбелязва кацането на съюзниците на полуостров Галиполи през 1915 г. През седмицата преди и след празника е почти невъзможно да се намери място за престой и хранене.

 • Плаване до Азия

  Няколко ферибота отпътуват ежедневно от пристанище Чанаккале до азиатската страна на протока Дарданели. Определено си струва да си купите билет, който никак не е скъп, за да прекарате известно време на борда, пиейки традиционния турски чай и възхищавайки се на гледката.

   

 • До острова

  Страхотна идея е да вземете лодка до близкия остров Bozcaada. Мястото привлича туристи с уникалната си атмосфера, гледка към стотици кораби, колоритна архитектура и производството на известното сладко от домат.

Забележителности на Чанаккале

Градът Чанаккале играе ключова роля в историята на Турция от 20-ти век и по-точно от времето Първата световна война. Затова там има надпис, който напомня за битката между турската армия и съюзниците от 18 март 1915 г. Наблизо има изграден и Военен музей, разказващ по-подробно за важните моменти и битки от миналото на страната.

По-голямата част от туристите посещават града, заради древното наследство на района. Те се отправят към археологическия парк Троя, разположена на полуостров Бига, известен със старото си име Троада. В археологическия музей на Чанаккале, ще откриете артефакти от обекта, докато вървите по Kayserili Ahmet Paşa Caddesi - красиво обновената крайбрежна алея, минаваща по протежението на Дарданелите. Ще видите дървен троянски кон и миниатюрен модел на Троя, пресъздаващ славните му дни.

Когато се чувствате гладни, спокойно можете да се възползвате от апетитната храна, която местните улични продавачи предлагат по крайбрежната улица. Варена царевица, миди, разни вкусни тестени закуски и други местни глезотии, ще предизвикат апетита ви. Но, ако търсите по-солидна храна, потърсете ресторант на площад Kulesi Meydani, близо до Часовниковата кула. Там със сигурност ще откриете типични местни ястия, приготвено със завидно количество зехтин и обикновено включващи прясна риба, морски дарове - сардини, миди и други вкусотии. Не забравяйте и десерта, който няма как да ви разочарова, особено местната халва - Peynir Helvasi.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Чанаккале на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Чанаккале , мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Чанаккале , мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Чанаккале ?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Чанаккале , не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Чанаккале

Популярни авиокомпании, опериращи от Чанаккале

Полетно разписание: Чанаккале