Меню

Клуж-Напока Донкастър - Търсене на полети

Покажи филтри

Донкастър

  • Обща информация

    Официален език: Английски
    Часова зона: UTC+1 (лято), UTC+0 (зима)
    Валута: Паунд (GBP)

  • Donny или Дони

    В случай, че името Донкастър ви звучи прекалено дълго и не достатъчно симпатично, присъединете се към местните жители, които го наричат за кратко просто "Дони" или “Donny”.

  • Природна красота

    Йоркшир, където се намира Донкастър, е сред природно най-красивите райони в Англия. Разходете се из близки гори и мочурища и ще се убедите сами.

  • Ферма за малките туристи

    Добър вариант, ако сте с деца, е посещението на фермата "Царевичният лабиринт", която се намира на изток от Донкастър. Там се отглеждат малки агнета, патета и козички, които децата с радост могат да погалят и нахранят.

Забележителности на Донкастър

Донкастър е град, разположен в централната част на Великобритания, на хълм в долината Дон, който все още помни величието на Римската империя. Река Дон е била границата на Римската империя през І век след Хр. Римляните са основили след себе си крепост там. Донкастър е получил статут на гред през 1194 г. от крал Ричард І.

Това е мястото, където се ражда една от най-известните личности от местния фолклор - Робин Худ. В текст от около 1500 г. има информация, че героят на бедните е живял в Барнсдалес, район в северната част на Донкастър.

През 16-ти век Донкастър придобива популярност, като център за отглеждане на състезателни коне и организиране на конни надбягвания. От 1776 г. насам, там се провеждат St Leger Stakes, което е най-старото конно състезание в света. То е придружено от 10-дневен фестивал, по време на който се отдава чест на богатата история и култура на Донкастър.

Ако спадате към групата туристи, за които разглеждането на забележителности е важно, то Донкастър със сигурност няма да ви омръзне. Част от стените на нормандската катедрала "Донкастър Минстер", която е цялостно издигната през XII в., има стени от римско време. Следи от римляните ще намерите също и в Музея на Донкастър - стари монети, олтар, военни щитове и други. Донкастър се гордее и с двата си замъка - Castlehill Castle, който сега е частна резиденция и Conisbrough, чиято кула разкрива невероятен изглед към района.

За да затворите цикъла "най-доброто от Англия", посетете Рибният пазар на High Street. Жителите на града купуват от там предимно свежа риби, но можете изберете също пушени и пържени рибни деликатеси, готови за ядене.  Разбира се, не пропускайте и традиционната добавка от пържени картофи. Когато наистина огладнеете, отидете на вечеря в King Willian Inn в Scaftworth. Печените месни ястия там са почти същите, като от тези от времето на Робин Худ.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Клуж-Напока до Донкастър на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Клуж-Напока до Донкастър, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Клуж-Напока до Донкастър, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят от Клуж-Напока до Донкастър?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Клуж-Напока до Донкастър, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата

Клуж-Напока Донкастър

Популярни авиокомпании по маршрут Клуж-Напока - Донкастър

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Донкастър

Виж хотели в Донкастър