Меню

Търсене на полети от Chihuahua

Покажи филтри

Chihuahua

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC-6 (лято), UTC-7 (зима)
  Валута: Песо (MXN)

 • Къде да хапнем?

  Отговорът е - навсякъде, където има опашка. В Чихуахуа, както и в цяла Мексико, храната, продавана на улицата, е винаги прясна и вкусна. Ако искате да опознаете по-добре жителите на града, яжте където и те.

 • Плаза де Армас

  Животът на града се случва по улиците и площадите. Посетете Плаза де Армас, където жителите на Чихуахуа с нетърпение прекарват времето си на пейките и в сенките на дърветата, докато оживено дискутират.

 • Museo Mammoth

  В Museo Mammoth са разположени 13 зали, посветени на праисторическата епоха. Погледнете отблизо историята – от динозаврите, през царуването на едрите бозайници до епохата на ксенозоя.
   

Забележителности на Чихуахуа

Огромна част от колониалните сгради са били разрушени през 70-те години на 20 век. Развитието на града се нуждаело от много пространство за няколко нови улички, а старите сгради са изисквали огромни средства за реставриране. Въпреки това, в града все още има няколко интересни запазени сгради. Сред тях можем да назовем църква на Св. Франсис на 15 Calle Libertad, чието строителство е започнало през 1717 г. Това е една от първите католически църкви, построени в Чихуахуа. По-късно сградата е служила като първото девическо училище. Сред аскетичния интериор прави впечатление богато украсеният олтар със скъпоценности.

Посетете Музея на Мексиканската революция, който някога е бил дом на Панчо Вила – бандит, женкар и революционер, загинал при атентат през 1923 г. Наред с всякакви експонати, в музея е запазена и колата, в която той е починал. В хола, под възглавница, все още стои пистолетът му. Смята се, че лидерът на революцията винаги е спал с него.

Ако пътувате през Мексико, до Чихуахуа си струва да стигнете с влак. Железницата Chihuahua al Pacifico минава през Медния каньон – живописна поредица от каньони, подходящи за снимки. Маршрутът от Лос Мочис минава през 37 моста, 86 тунела и стига близо до популярната гледка на Дивисадеро. Пътуването по този начин в едната посока трае десетина часа, но по време на него ще видите уникални неща и ще установите естествени контакти с местните жители.

За самия Меден каньон си струва да отидете на екскурзия и да почувствате величието на природата сами. Скалите в най-високата им точка стигат повече от 1400 метра, което е повече от Големия каньон в Колорадо, САЩ. Шест каньона се простират на 50 километра. Всичко това е създадено от реки, които се сливат в Рио Фуерте, вливащи се в Калифорнийския залив. Ако имате малко допълнително време, остането на палатка в близост до водопад Basaseachic, който е висок 300 м. Определено ще се впечатлите от гледките.

 

 

Има ли специални оферти за полети до от Chihuahua, на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвайте ни, за да се вдъхновите!

Мога ли да закупя застраховка, по време на резервиране на полет до от Chihuahua?

Когато резервирате самолетен билет на eSky.bg, можете да закупите и различни видове застраховки, отговарящи на Вашите нужди. Благодарение на това пътуването Ви ще бъде безопасно и удобно.

Мога ли да закупя хотелско настаняване, по време на резервиране на полет до от Chihuahua?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можете да се погрижите за Вашия престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

Кои авиакомпании летят до от Chihuahua?

На eSky.bg ще намерите оферти за полети до от Chihuahua, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на конвенционални, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Chihuahua

Популярни авиокомпании, опериращи от Chihuahua

Полетно разписание: Chihuahua