Меню

Търсене на полети от Днипро

Покажи филтри

Днипро

 • Обща информация

  Официален език: Украински
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Гривня (UAH)

 • Менора

  Менора е уникална сама по себе си сграда, най-големият еврейски комплекс в света. В него са представени миналото, настоящето и бъдещето на еврейската общност в Украйна. Състои се от седем кули, в които има офиси и се провеждат различни културни мероприятия.

 • Катедралата „Троицки“

  Катедралата „Троицки“ или „Св. Троица“ е главният православен храм на Днипро. Тя не е забележителна само с внушителния си архитектурен облик, но и с развитието на региона.

 • История

  Историческият музей на Днипро разполага с интерактивни зали, които ще ви разведат из различни периоди на града и ще ви запознаят с казаците, славното минало на Руската империя, ужасния спомен за Холокоста, Гражданската война и други значими събития.

Забележителности на Днепропетровск

Украинският град Днипро е чаровно разположен на двата бряга на река Днепър. Основан е като Екатеринослав в чест на императрица Екатерина II, за кратко се е наричал Сичеслав, а по-късно Днепропетровск. Едва през 2016 г. получава краткото си име Днипро. Град с много имена, той посреща гостите си с елегантни къщи от XIX век, широки булеварди и вдъхновяващи речни пейзажи. Днипро разполага с богато еврейско наследство и най-големият музей в Украйна, свързан с това. Въпреки своето съветско и индустриално минало, той има безброй бутици, търговски центрове, изискани ресторанти и нощни клубове.

Кеят на Днипро е неговата най-голяма гордост, защото със своите 23 км е най-дългият в Европа. Местните жители обичат сутрин да спортуват, а през уикендите да се разхождат там. Атмосферата се допълва от модерна архитектура, добре поддържани тревни площи и цветни градини, необичайни скулптури и фонтани.

Паркът Лазарус Глоба е най-известният в града. Той е любимо място заради многото места, предвидени за детски игри, като Летния театър и фонтана „Малкия принц“. През лятото там се провеждат различни събития, подходящи за всички възрасти. Манастирският остров е част от най-големия парков комплекс – Шевченко. Тази градска атракция е идеална за романтична вечер. Елегантен пешеходен  мост отвежда посетителите до острова, където ги посрещат скулпторите на Пейката на влюбените и Дървото на щастието. Друг вариант да стигнете до острова е с лифт, от който се разкрива гледка към града. Самият парков комплекс носи името на най-известния украински поет Шевченко. 

✔️ Има ли специални оферти за полети от Днипро на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Днипро, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Днипро, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Днипро?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Днипро, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Днипро

Популярни авиокомпании, опериращи от Днипро

Полетно разписание: Днипро