Меню

Търсене на полети от Дортмунд до Амстердам

Покажи филтри

Амстердам

 • Обща информация

  Официален език: Холандски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Велосипеди навсякъде

  Всеки знае, че това е традиционен за придвижване начин в Амстердам. Градът е устроен така, че навсякъде има велоалеи. Те често се пресичат с тези за пешеходци, но са с предимство. Затова трябва да се внимава, особено при пресичане.

 • Кукенхоф

  Недалеч от Амстердам се намират приказните цветни градини Кукенхоф, които радват окото с безброй лалета, зюмбюли, минзухари. Те са отворени за посещение само от средата на март до средата на май. Могат да се обиколят пеша, с лодка или с колело през Алеята на лалетата. Предлагат се кратки курсове по заснемане на цветя, възможност за качване в 100-годишна мелница и хапване в някой от местните ресторанти.

 • Фестивал на светлината

  Всяка година от края на ноември до средата на януари, Амстердам е домакин на Фестивал на светлината, в който десетки артисти впечатляват със своите проекти. По някои от ключовите маршрути в града се монтират и украсяват чудновати фигури и арт инсталации.

Забележителности на Амстердам

Амстердам възниква като рибарско селище сред блатата при устието на река Амстел. Постепенно се разраства, превръщайки се в един от главните търговски центрове на Северна Европа. Жителите на града се възползват от природните дадености и създават необичайната му архитектура. Той сякаш се крепи върху мрежа от канали. За да се потопите в типичната атмосфера, трябва да изберете разходка с лодка по каналната мрежа, която трае около три часа.

Площадът „Дам“ е бил централен градски пазар, а днес там се намират най-големите исторически забележителности, като Кралския дворец, Готическата църква от 15 век, Бялата каменна колона, която е мемориал в чест на жертвите от Втората Световна война, както и Музеят на Мадам Тюсо. За посетителите на града се предлага разходка с файтон из района на площада.

Най-известните музеи са: Музеят на Винсент Ван Гог, Къщата на Ане Франк, Рейксмузеум с най-големите творби на художника Рембранд Ван Рейн, клонът на руския Ермитаж, Музеят на марихуаната и хашиша и други.

Също в историческата част на града се намира и небезизвестният Квартал на червените фенери. Разположен е от двете страни на канала Де Валеен и се състои от 300 едностайни квартири, отдавани на жриците на любовта. В същия район се намира и Музеят на еротиката. Повечето хора отиват там, за да разгледат от любопитство, но трябва да се има предвид, че снимането е забранено.

Холандската кухня е изключително разнообразна и повлияна от цял свят. Традиционни са сирената Гауда и Едам и холандския джин, наричан Jenevers.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Дортмунд до Амстердам на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Дортмунд до Амстердам, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Дортмунд до Амстердам, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят от Дортмунд до Амстердам?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Дортмунд до Амстердам, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата

Дортмунд Амстердам

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Амстердам

Виж хотели в Амстердам