Меню

Ryanair полети от Дъблин до Гренобъл

Покажи филтри

Гренобъл

 • Обща информация

  Официален език: Френски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Впечатляваща крепост

  В Гренобъл се намира крепостта Бастилията, датираща от 16 век. Някога тя е служила за защита, но днес се използва предимно от туристите, за които се открива чудесна гледка от нея. Оттам можете да видите целия град, върховете на Алпите, включително връх Монблан. 

 • За любителите на изкуството

  На адрес 5 Place de Lavalette, се намира музеят на града или Musee de Grenoble. Там можете да се насладите на колекция от произведения на изкуството, включваща майстори като Рубенс, Пикасо или Чагал.

 • Лифтът но Гренобъл

  Задължително пробвайте лифта, който отива до върха на Бастилията. Състои се от няколко колички във формата на сфери от стомана и стъкло. Те работят през цялото време, спирайки само за малко, докато хората излязат.

Забележителности на Гренобъл

Гренобъл е град, разположен в източната част на Франция, в района на Оверн-Рон-Алпи. Намира се в забележителна, живописна местност, заобиколена от планини на север и на запад до река Vercors. В научния свят е известен предимно като дом на няколко университета, както и център на ядрената наука.

Разбира се, Гренобъл не се изчерпва само с научната си дейност. Алпийският град привлича редица любители на зимните спортове. Това е отправна точка до Вал Торенс и Три корони, откъдето може да се спуската със ски и сноуборд. Ски пистите в района са повече от 600 км. Това обаче не означава, че през лятото ще се оплаквате от скука, защото има повече от 100 прекрасни езера и няколко национални парка.

Гренобъл е град, който ще ви изкуши да прекарате няколко дни в него. Той разполага с невероятна архитектура и широки булеварди, идеални за разходки, докато междувременно опитвате вкусни кестени. Ако търсите нещо повече от лека закуска, няма да се разочаровате. За отлично подготвени блюда във френски стил, се отправете към La Petite Idee или Une Semaine Sur Deux. Ако търсите нещо различно, отправете се към ресторант Tchoutchoura, предлагащ гръцка кухня, разположен на 16 rue Gabriel Peri.

В Гренобъл се провеждат много културни събития. Между тях е необходимо да споменем и Festival du Film en Plein air, който е най-старият фестивал във Франция, посветен на късометражното кино. Той се провежда на открито всяка година през юли. Друго събитие, което би ви се сторило интересно, е Планински срещи с кино през ноември (Rencontres du cinéma de montagne). Със сигурност интересно предложение е фестивалът Vues d'en face, посветен на филми с ЛГБТИ тематика. 

Полезна информация за летищата

Дъблин Гренобъл

Полетно разписание:

Дъблин Гренобъл