Меню

Ryanair полети от Дъблин до Лодз

Покажи филтри

Лодз

 • Обща информация

  Официален език: Полски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Злоти (PLN)

 • Алеята на славата на Лодз

  На улица Piotrkowska ще намерите местната Алея на славата, вдъхновена от тази в Холивуд. Създателят ѝ - Jan Machulski е полски актьор и режисьор. Алеята е пълна със звезди на известни полски артисти от киното и театъра.

 • Целодневен билет

  Ако планувате да обикаляте цял ден из града с градския транспорт, най-икономичната опция за вас е еднодневният билет. Този вариант ще ви излезе евтино и удобно.

 • Фестивалът на светлината в Лодз

  В Лодз се провежда един различен и интересен фестивал. Той включва много музика и светлини, които създават разнообразни картини, които се прожектират на сградите на улица Piotrkowska.


   

Забележителности на Лодз

Лодз е град на срещащи се крайности и вълнения, намиращ се в централната част на Полша. Там ще видите красиви градски къщи в съседство със сгради, наподобяващи руини. Лодз също е град на уличното изкуство – стенописи и графити покриват огромни части или направо цели стени на сградите. Затова се пригответе да бъдете впечатлени, зад всеки завой може да изскочи изключително произведение на изкуството, което да снимате за инстаграм, например.

Едно от най-популярните места на кулинарната и развлекателна карта на Лодз е улица Пиотркуска (особено нейната пешеходната част). Не мислете, че това място може да бъде надценено. Определено си заслужава да прекарате един-два часа наоколо. Там ще видите паметника на известното полско анимационно мече "Uszatek", както и на уважавани граждани на Лодз: поетът Julian Tuwim, актьорът и писател Stefan Jaracz.

На улица „Петрина“, както местните жители я наричат, има специално място: OFF Piotrkowska. Това място е известно като център на творческите личности. Там редовно се провеждат семинари за мода, дизайн на мебели, има и музикални клубове и чудесни ресторанти. Ако след разходката вече сте огладнели, пробвайте ресторантите Spoldzielnia и Drukarnia. Феновете на уютните места, трябва да посетят Spaleni Sloncem. Това е едновременно кафене и ресторант, където можете да се разхладите след цял ден разглеждане на забележителности.

Винаги е време за вкусен шоколадов пай, който в Лодз ще намерите в пекарна Wasiakowie на улица "Трагута".  Опитайте вече легендарният Кралски пай. Ако се разхождате из покрайнините на града, посетете едно от заведенията Caffe przy Ulicy. Има ги на две места - в района Baluty на улица Lagiewnicka и в квартал Рекиня на улица Napierskiego. Това място предлага добра закуска на разумна цена.

Полезна информация за летищата

Дъблин Лодз

Популярни авиокомпании по маршрут Дъблин - Лодз

Полетно разписание:

Дъблин Лодз