Меню

Търсене на полети от Единбург до Манчестър

Покажи филтри

Манчестър

 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC+1 (лято), UTC+0 (зима)
  Валута: Паунд (GBP)

 • Футбол

  Освен със своите два световноизвестни отбора – Юнайтед и Сити, Манчестър демонстрира своята любов към футбола и с невероятния Национален музей на футбола, който разказва славната история на Англия и всички нейни отбори в този спорт.

 • Музеи

  Едно от нещата, които преобърнаха преставите за Манчестър като сив и мрачен град, са именно забележителните му музеи. Сред задължителните за посещение са Градският музей, Научният и индустриален музей, Музеят на хората, Музеят на войната и Музеят на футбола.  

 • Отдих

  Манчестър разполага с няколко страхотни парка за разходка и отдих. Те са прекрасно място да се измъкнете от шума на града, да прекарате няколко часа с приятели, да разходите домашния любимец, да нахраните патиците и да послушате песента на птиците.  

Забележителности на Манчестър

Прогнозата за времето в една от местните радиостанции започва с „Времето в най-великия град на света“. И действително, както местните, така и новодошлите в Манчестър са уверени, че живеят в един наистина красив и впечатляващ град. Богатата смесица от история и култура се представя достойно в музеите, галериите и арт центровете, но онова, което прави Манчестър наистина забавен, е силно изразеният хедонизъм на местните, проявен в безкрайните възможности да се храните, пиете и танцувате в щастливо забвение.

Световно известен със своя легендарен футболен клуб и музикална сцена, от която тръгват групи като The Smiths и Oasis, този център на спорта и изкуството е изключително земен и гостоприемен. Така наречената „Северна столица“ е преодоляла индустриалния упадък и бомбардировките на Втората световна война, за да се превърне днес в един уверен и космополитен град с над два милиона население.

Сред топ атракциите на Манчестър са комплексът Lowry, включващ театри, галерии, ресторанти, кафета и сувенирни магазини, закритият пазар Affleck’s с безброй възможности за пазаруване, както и гей кварталът, известен като едно от първите места във Великобритания, посветени на гей, би- и транссексуалната култура.   

✔️ Има ли специални оферти за полети от Единбург до Манчестър на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Единбург до Манчестър, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Единбург до Манчестър, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят от Единбург до Манчестър?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Единбург до Манчестър, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата

Единбург Манчестър

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Манчестър

Виж хотели в Манчестър