Меню

Търсене на полети от Фаро

Покажи филтри

Фаро

 • Обща информация

  Официален език: Португалски
  Часова зона: UTC+1 (лято), UTC+0 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Дворецът Ештои

  Разкошният дворец с градина в стил рококо е построен през 1840 г. Вътрешните стени са украсени с фрески и многоцветна мазилка, а терасираните градини имат забележително стълбище и беседка със синьо-бели азулежу плочи.

 • Местна кухня

  Португалската кухня е известна с рибните си деликатеси и морски дарове. Местните ферми, в които се отглеждат миди и стриди, снабдяват ресторантите с винаги пресни продукти. Не ви трябва нищо друго, освен вкусна порция морски дарове с резен лимон, чаша бяло вино и спокойния пейзаж.

 • Природен парк „Риа Формоза“

  Предлагат се специални круизи сред водите и бреговите ивици на природния резерват „Риа Формоза“. Той е дом на фламинго, щъркели, други птици и риби.

Забележителности на Фаро

Фаро е красив и приветлив португалски град, в близост до който се намира второто по натовареност летище в страната. Той е столица на провинция Алгарв и често е отправна точка при пътуване в туристическа южна Португалия. Там се намира защитения природен парк „Риа Формоза“ с островчета, лагуни, приказни плажове и редки животински видове.

Римляни и маври са преминали през Фаро, оставяйки своя културен отпечатък, докато през 13 век градът официално става част от Португалия. Разходка из Стария град на Фаро е най-добрият начин да опознаете това португалско кътче. Заобиколен от прашни средновековни стени, издигнати върху римски основи, Старият град разкрива със всяка крачка бурното далечно минало, която сякаш е заспало през вековете.

Най-старата сграда в града е Катедралата на Фаро, издигната през 1251 г. Тя преживява епохата на маврите, нападение на британците през 16 век и голямо земетресение. Затова външният й вид е доста променен спрямо първоначалния. Олтарът е направен от чисто злато, а вътрешните стени са облепени с традиционните португалски плочки азулежу.

Няма как да пропуснете входа на Стария град, който започва с красива арка по идея на италиански архитект от 1812 г. До там може да стигнете и от страна на пристанището, като минете през Цитаделата и излезете на кокетния площад с Катедралата и много портокалови дръвчета.

Има ли специални оферти за полети до от Фаро, на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвайте ни, за да се вдъхновите!

Мога ли да закупя застраховка, по време на резервиране на полет до от Фаро?

Когато резервирате самолетен билет на eSky.bg, можете да закупите и различни видове застраховки, отговарящи на Вашите нужди. Благодарение на това пътуването Ви ще бъде безопасно и удобно.

Мога ли да закупя хотелско настаняване, по време на резервиране на полет до от Фаро?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можете да се погрижите за Вашия престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

Кои авиакомпании летят до от Фаро?

На eSky.bg ще намерите оферти за полети до от Фаро, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на конвенционални, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата във Фаро

Популярни авиокомпании, опериращи от Фаро

Полетно разписание: Фаро