Меню

Трали - до Трали

Покажи филтри

Трали

  • Обща информация

    Официален език: Ирландски, английски
    Часова зона: UTC+1 (лято), UTC+0 (зима)
    Валута: Евро (EUR)

  • Град край реката

    Името на града идва от ирландското наименование Traigh Li или Tra Li за по-кратко, което буквално означава "град край реката".

  • Среща с изкуството

    Ако се интересувате от културата на Ирландия, посещението на Трали ще ви допадне. Особено интересно ще ви бъде в театър Siamsa Tire, представящ традиционното ирландско изкуство.

  • За любителите на добрата храна

    В продължение на няколко години, всеки последен септемврийски уикенд превръща Трали в домакин на Фестивала на храната. Можете да опитате интернационална кухня, регионални бири и всякакви вкусотии, директно от техните производители. 

Забележителности на Трали

Град Трали се намира в югозападната част на Ирландия, окръг Кери. Разположен е на полуостров Дингъл, който е най-западната точка на страната. Най-популярният елемент от културата на града е Международният фестивал Rose of Tralee, който има почти 60-годишна традиция. Той се провежда всяка година през август. По време на празненствата се избира девойка с ирландски произход, която получава титлата Кралица на розата. Тя се превръща в посланик на града и региона и дава пример на останалите със своята отдаденост и социална отговорност. В допълнение към конкурса има много събития като концерти, паради, панаири и фойерверки.

Ако сте фен на цветята, със сигурност ще ви е интересно да разберете повече за ролята им по време на фестивала. В Трали има градски парк, който не е просто сцена на повечето споменати мероприятия. Розовата градина там се гордее с повече от 5000 вида рози. Струва си да я посетите, особено по време на цъфтежа, когато е смайващо красива.

Трали не е голям град, но все пак ще откриете много места за хапване. Сред популярните ресторанти, които предлагат ирландска кухня, са: CROI на ул. "Доминик" № 9, Номер 4 на "Площад 4" или Kirby's Brogue Inn на ул. "Рок". Ако искате да хапнете нещо набързо и едновременно с това харесвате морски дарове, пробвайте Quinlans Seafood Bar в 2 The Mall.

Градът е разположен на едноименния залив, част от Атлантическия океан, в който се вливат няколко малки реки. Има природен резерват, включващ красиви плажове, дюни и лагуни. Можете да ги посетите с някоя от организираните екскурзии с лодки. Сред най-интересните забележителности е светилището на птиците на остров Деримор.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Трали на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Трали, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Трали, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Трали?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Трали, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Трали

Популярни авиокомпании, опериращи до Трали

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Трали

Виж хотели в Трали