Меню

Гранадила де Абона - до Гранадила де Абона

Покажи филтри

Гранадила де Абона

  • Обща информация

    Официален език: Испански
    Часова зона: UTC+1 (лято), UTC+0 (зима)
    Валута: Евро (EUR)

  • Санта Круз де Тенерифе

    Столицата на Тенерифе е модерен град с нестихващ енергиен пулс. Красивите паркове и градини са предпочитани за разходка, а там с намира и най-известния плаж на острова - Playa de Las Teresitas.

  • Природен парк Ла Канадас

    В подножието на вулкана Тейде се намира уникалният национален парк на Тенерифе. Там са скрити няколко лагуни, образувани от застиналата лава, които олицетворяват израза райско кътче.

  • Ла Лагуна

    Във втория по големина град на острова, се намира университетът на Тенерифе, който привлича млади и образовани хора. Други местни забележителности са Двореца Нава, Епископския дворец и Църквата Ла Концепсион.

​​​​​​​Евтини самолетни билети до Тенерифе

Ако искате да намерите евтини самолетни билети до Тенерифе, направете резервация поне около 48 дни преди желаната от вас дата на отпътуване. Най-добри цени за полет до Тенерифе обикновено предлагат нискотарифните авиокомпании Wizz Air, Ryanair и Vueling. По всяко време е подходящ момент да резервирате своя полет до Тенерифе, тъй като на Канарите времето целогодишно е топло и гостоприемно.

Директни полети до Тенерифе

Няма директни полети до Тенерифе от нито едно българско летище. Но обикновено през летния сезон Bulgaria Air изпълнява сезонни чартърни полети до островната дестинация. Препоръчваме ви да се допитате до eSky, когато търсите полет до подобна дестинация, която обикновено не се обслужва от редовни полети целогодишно. Все пак, можете да намерите директни полети до Тенерифе от други европейски градове. Wizz Air например предлага такива от Румъния, Полша и Унгария. Удобен вариант също така е да изберете полет до Барселона или Мадрид, а оттам да летите до Тенерифе Север или Тенерифе Юг.

Чартърни полети до Тенерифе

През летния сезон се организират редица чартърни полети до Тенерифе, поради засиления ваканционен интерес през този период. Те излитат предимно от летище София, но може да намерите такива и от летище Варна, както и от летище Бургас.

Летище Тенерифе Юг

Летище Тенерифе Юг, наричано още Тенерифе Сур (Tenerife Sur/ Tenerife South), е една от двете аерогари, обслужваща остров Тенерифе, който е най-големият от Канарския архипелаг. То се намира на територията на община Гранадила де Абона (Granadilla de Abona), затова често можете да го срещнете изписано и като: летище Tenerife Granadilla de Abona.

Другата основна транспортна точка – Тенерифе Север, обслужва повечето полети, които летят до континентална Испания. Тенерифе Юг е по-натовареното от двете, защото от него се извършват доста международни полети до дестинации из цяла Европа. То се намира на около 60 км югозападно от столицата Санта Крус де Тенерифе. Авиокомпании, които обслужва летището: Air Europa, Iberia, EasyJet, Condor, Ryanair, Spanair и др.

Ако имате нужда от упътвания и информация, докато сте на летище Тенерифе Юг, може да се обърнете към Бюро информация, което се намира на приземния етаж, в зоната за пристигащи. Приблизително на същото място се намира и центърът за туристическа информация. Няколко авиокомпании имат свои представителства в зоната за чекиране.

На територията на летището има безплатен Wi-Fi. Финансовите услуги на летището включват един клон на банка, две обменни бюра и банкомати на три различни банки в зоните за пристигащи и отпътуващи. На девет места из територията на целия терминал са разположени дефибрилатори, които могат да се използват в случай на инфаркт. Също така има и аптека.

Допълнително на летище Тенерифе Юг ще намерите стаи за молитви – едната предназначена за католици, а другата за различни религии. Също така и изложбена зала, също на първи етаж. Ако пътувате с малки деца, може да ги заведете на обособените зони за игри – едната се намира на открито, извън терминала, а другата на първи етаж в зоната за отпътуващи.

Пощенският офис се намира на първи етаж в зоната за отпътуващи, но работи с ограничено време. За бизнес пътниците има център, разположен на първи етаж, включващ няколко стаи за срещи и една по-голяма конферентна зала.

Летище Тенерифе Юг предлага доста безмитни магазини с различни артикули – храни и напитки, дрехи и аксесоари, сувенири и подаръци. Там ще намерите разнообразие от заведения за бързо хранене, кафенета, барове за бира, вино и тапас, ресторанти с испанска и интернационална кухня.

Паркинг зоната на летище Тенерифе е разделена на три зони – за автомобили Р1, който се намира само на няколко минути пеша от изхода на терминала, за автобуси и за компаниите, които отдават коли под наем.   

Трансфер от летище Тенерифе Юг

Ако изберете обществения транспорт за трансфер от летище Тенерифе Юг, то може да разчитате на някоя от всички автобусни линии, които се движат от аерогарата до различни точки на острова. Автобусната спирка се намира пред изхода на зоната за пристигащи. За точното разписание и цени на билетите, най-добре проверете предварително в Интернет или на място, защото може да има промени спрямо сезона или празнични дни.

Линия 40 свързва летището с курортните градове Коста Адехе (Costa Adeje) и Лос Кристианос (Los Cristianos). Линия 111 пътува до столицата Санта Крус де Тенерифе. Автобус 711 е по-специален, защото обслужва нощните маршрути и свързва летището със столицата и по-големите крайбрежни курорти като Коста Адехе и Лос Кристианос. Линия 343 е в помощ на всички, които трябва в кратък срок да направят прекачване от едното на другото летище в Тенерифе. Тя свързва директно двете аерогари, без да спира никъде другаде по маршрута си.

Пред изхода за пристигащи ще попаднете на пиаца за таксита. Осем международни и местни компании предлагат коли под наем на летището, от които може да се възползвате. Разбира се, бихте били по-спокойни, ако предварително резервирате кола под наем през сайта на eSky.

Летище Тенерифе Север

Летище Тенерифе Север (Tenerife North Airport) е разположено в северната част на остров Тенерифе, Испания. Намира се само на 14 км от столицата Санта Крус де Тенерифе.

Старото име на летището е Лос Родеос (Los Rodeos Airport), затова някъде може да го срещнете и по този начин. То е открито още през 1939 г., като през годините доста пъти е обновявано. През 2002г. е построен нов терминал на четири етажа с 12 изхода. Най-много полети се извършват между Тенерифе Норт и Гран Канария. Заедно с южното летище (Tenerife-South Airport), двете летища обслужват една от най-привлекателните туристически дестинации в световен мащаб. 

Основният трафик на летище Тенерифе Север е съставен от вътрешните полети, като 40% от тях го свързват със съседните острови от архипелага: Гран Канария (Gran Canaria), Ла Палма (La Palma), Лансароте (Lanzarote), Фуертевентура (Fuerteventura), Ел Йеро (El Hierro) и Ла Гомера (La Gomera). Също така има редовен вътрешен трафик към останалите летища на Испания. Най-важната дестинация е летище Мадрид-Барахас с повече от един милион пътници годишно, следвана от летище Барселона (BCN), Севиля и Билбао.

На приземния етаж в зоната за пристигащи ще намерите Бюро информация на летището, два центъра за туризъм, пункт за поръчка на такси и център за помощ на хора с ограничена подвижност. Безжичният интернет е достъпен по същия начин, както и на летище Тенерифе Юг – без парола, а само с вход с личен мейл, Facebook и LinkedIn профил.

На шест места има дефибрилатори, които могат да се използват в случай на инфаркт, също така има и аптека. В зоната за пристигащи ще намерите клон на банка, а банкомати има и в двете зони – за отпътуващи и пристигащи. За бизнес клиентите на летището има специално обособен център, предлагащ под наем няколко зали за срещи, подходящо оборудвани.

И в двете зони на летището – за пристигащи и заминаващи, ще намерите безмитен магазин. Също така има няколко магазина за храни и напитки, подаръци и сувенири, дрехи, аксесоари и козметика. Заведенията са предимно кафенета, които  предлагат и закуски, няколко бара и ресторант.

Трансфер от летище Тенерифе Север

Ако сте решили да ползвате обществения транспорт за трансфер от летище Тенерифе Север до някоя точка на острова, то може да ползвате следните линии: №20 – свързва аерогарата с настоящата столицата Санта Круз и старата Ла Лагуна; № 30 пътува до Пуерто де ла Круз; №104 пътува освен също до столицата, до Такоронте (Tacoronte), Пуерто де ла Круз и Ла Лагуна. Спирката за всички линии се намира на Ниво -1, където е паркингът за автобуси.

Може да използвате таксиметровите услуги на летището, но ви съветваме да изберете кола, която е паркирала на обозначената за това пиаца, а не от други локации. Общо шест компании предлагат кола под наем на летище Тенерифе Север.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Гранадила де Абона на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Гранадила де Абона, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Гранадила де Абона, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Гранадила де Абона?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Гранадила де Абона, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Гранадила де Абона

Популярни авиокомпании, опериращи до Гранадила де Абона

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Гранадила де Абона

Виж хотели в Гранадила де Абона