Меню

Търсене на полети от Мюнстер

Покажи филтри

Мюнстер

 • Обща информация

  Официален език: Немски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Колоездене

  В града има над половин милион велосипеда, което е два пъти повече от броя на жителите му. Градската управа насърчава тяхната употреба и затова има предвидена подходяща пътна маркировка, велосипеди под наем и много места, на които спокойно можете да ги оставите и заключите.

 • Пазарът

  Всяка сряда и събота калдъръменият площад Domplatz се покрива от около 150 сергии, от които може да закупите пресни, домашно приготвени и отгледани храни и продукти, както и занаятчийски произведения.

 • Семейни забавления

  Ако пътувате с деца и искате да направите екскурзията им образователна и приятна, то Мюнстер може да предложи доста – Университетска ботаническа градина, Зоопарк, Природонаучен музей с макети на екзотични и изчезнали видове, изкуственото езеро Aasee, в което се плава с лодки, Етнографският музей на открито, представящ едновремешния селски живот на местните.

Забележителности на Мюнстер

Мюнстер е град във Вестфалия, който е запазил типичния си германски чар. Макар и не космополитен, като Берлин, Мюнхен, Франкфурт или Хамбург, градът е винаги млад, оживен и приветлив, заради университетския му дух, който никога не спи. Старият град е пострадал от бомбардировките по време на Втората Световна война, но неговите варовикови ренесансови и готически фасади са старателно възстановени.

Катедралата на Мюнстер е негова емблема, която е построена през 12-ти век. Тя е истинско произведение на изкуството – върху нея са изобразени фигури на 12-те апостола, заедно с Исус и астрономически часовник. Сградата на кметството е другият символ на града и един от най-добрите образци за готическа архитектура в страната. „Залата на мира“, намираща се в кметството е покрита с резбовани дървени панели и е станала свидетел на подписването на значими договори. Площадът около тази сграда сам по себе си разказва за славните ренесансови и готически времена на Мюнстер. По западната страна са наредени ренесансови къщи с характерните варовикови фасади, които са били притежание на богати търговци. Наоколо има също кафенета, ресторанти и магазини.

Само на няколко преки от Кметството, на плoщад Domplatz се намира Вестфаслкият държавен музей за изкуство и културна история, който съхранява произведения на изкуството от Средновековието до наши дни. Любителите на изкуството ще харесат и музеят, посветен на Пикасо, който съдържа повече от 800 печатни графики на почти цялото му творчество. Те са събирани от местен жител, който е бил приятел на бивша любовница на Пикасо.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Мюнстер на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Мюнстер, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Мюнстер, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Мюнстер?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Мюнстер, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Мюнстер

Популярни авиокомпании, опериращи от Мюнстер

Полетно разписание: Мюнстер