Меню

Търсене на полети от Франкфурт до Бирмингам

Покажи филтри

Бирмингам

 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC+1 (лято), UTC+0 (зима)
  Валута: Паунд (GBP)

 • Златният рай

  Бирмингам има повече от 250 години традиции в златарството. Точно преди толкова време се е сформирал Кварталът на бижутерите, където всеки, който има интерес към подобни занаяти и металообработка, трябва да отиде. Към днешна дата, там има повече от 400 бижутерийни занаятчийници.

 • За феновете на Толкин

  Джон Роналд Реуел Толкин, автор на романи за митичния свят на Средната земя, е живял в Бирмингам. Всяка година фенове на Толкин се събират в музея "Срехол Мил" близо до града.

 • Корените на тежкия метъл

  Бирмингам е родното място на Тони Айоми и Ози Озбърн, членовете на метъл група Black Sabbath. Има дори градски трамвай, който е кръстен Ozzy.

Забележителности на Бирмингам

Бирмингам е вторият по големина град в Обединеното кралство. Често е приеман, като индустриален център, но въпреки това привлича и приличен брой туристи с атмосферата и атракциите си. Бирмингам е град на разнообразието, затова има по нещо за всекиго. Падате си по шопинга? Обичате да си похапвате вкусни торти? Предпочитате да се разхождате из историческата част? Или пък по-активни дейности? Всичко това ще намерите в Бирмингам!

Ако търсите най-живописното място в града, открийте каналите, преминаващи покрай улица Gas. До 1960 те са използвани за придвижване на стоки. Сега ще откриете доста приятни ресторантчета и барове наоколо, в които да си починете или да се забавлявате. Докато сте там, вземете си лодка и разгледайте местността от различна перспектива. Малка, тухлена къща във викториански стил, ще ви се стори дори по-красива по този начин. Интересен факт е, че Бирмингам може да се похвали с повече канали от Венеция.

Произходът на Бирмингам води началото си от Средновековието. Доказателство за това са комплексът от сгради Кингс Нортън, сградата на старото училище и Къщата на търговеца. От същия период е и църквата „Св. Мартин“, която днес се намира в сърцето на…най-големия градски търговски център - The Bull Ring, който е издигнат на мястото на пазар от 12 век. В Бирмингам има още пет катедрали – англиканската катедрала Св. Филип, католическата Св. Чад, гръцката православна катедрала, посветена на Богородица и Св. Андрей, както и Астън Хол с добре запазеният си интериор от преди векове. Ако сте почитатели на изкуството, посетете Бирмингамския музей и Художествената галерия, съдържаща богата колекция от творби на Едуарт-Бърн Джоунс, велик предшественик на Рафаело.

В случай, че като дете сте си мечтали да посетите фабрика, произвеждаща най-вкусния продукт в света, а именно – шоколадът, тогава просто трябва да отидете в Бирмингам. Недалеч от града се намира светът на марката Cadbury. През три часовия тур няма само да наблюдавате процеса на производство, но и ще опитвате различни какаови вкусотии. След подобно, наситено със сладост преживяване, можете просто да си починете в някой от градските паркове. Най-специалният от тях е Sutton, който е и най-големият в света природен резерват, разположен в градска среда. Прекарайте известно време край езерото, раздвижете се или помързелувайте на тревата – от 09:00 ч. чак до залез слънце.

Полезна информация за летищата

Франкфурт Бирмингам

Популярни авиокомпании по маршрут Франкфурт - Бирмингам

Полетно разписание:

Франкфурт Бирмингам

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Бирмингам

Виж хотели в Бирмингам