Меню

Търсене на полети от Гданск

Покажи филтри

Гданск

 • Обща информация

  Официален език: Полски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Злоти (PLN)

 • Гданск от птичи поглед

  Панорама над града и Гданския залив, може да наблюдавате от планината Градова (Góra Gradowa), но също и от кулите на църквата „Св. Мария“.

 • Обърнете внимание…

  Гданск има два основни квартала със сходни имена. Историческият Стар град с най-големите си туристически атракции (като фонтанът на Нептун) е наричан също Главният град (Glоwne Miasto). Вторият основен квартал се нарича Старият град (Stare Miasto), намиращ се до ЖП гарата.

 • Градска Троица

  Гданск, заедно с два съседни града формира агломерация, наричана Трисити. Хванете популярния SKM влак и разгледайте кея на Сопот и спокойните плажове на Гдиня.

Забележителности на Гданск

Гданск е място с две лица. От една страна си има своя основна туристическа част с известни исторически сгради, а от друга – модерна архитектура, съвременно изкуство и хипстър барове. Всеки ще намери нещо за себе си там.

Всеки сезон е подходящ за посещение на Гданск със своите паметници, историята на профсъюзът „Солидарност“, красотата и величието на Балтийското крайбрежие. През лятото времето е идеално за плажуване, през пролетта и есента, когато обикновено вали можете да се разхождате из историческия център и крайбрежието на суровото море, а през зимата градът гостоприемно ви приканва на топло в своите музеи и кафенета.

Основната атракция на Гданск е историческата му част. Струва си, дори набързо да преминете през сложно декорираната Златна порта, която дава началото на най-оживената улица „Длуга“. Точно там се провежда най-голямото открито събитие на Полша – Панаирът на Доминик всеки август. Също там се намират най-интересните магазини за сувенири. Не може да пропуснете и Дългия пазар, който е един от най-хубавите в Европа, както и разположените наблизо Фонтан на Нептун, Съдебната палата и внушителната сграда на кметството. Друга забележителност е базиликата Св. Мария (Bazylika Mariacka), която е най-голеният тухлен храм в Европа. Вечерно време се разходете покрай река Молтава – там са най-живописните пейзажи.

Неразделен елемент от градския пейзаж е корабостроителницата. Ще откриете историята на „Солидарност“ и Лех Валенса, когато посетите модерната сграда на Европейския център за солидарност. Но ви предупреждаваме, че мястото е толкова очарователно и добре проектирано, че можете да прекарате дълго време там. Ако сте фен на съвременната архитектура и изкуство, отидете в Шекспировия театър, построен от черна тухла, както и квартал Зеспа, където ще намерите впечатляваща колекция от стенописи върху стените на старите сгради.

Когато сте на Балтийското крайбрежие, трябва да опитате пържената риба. Най-добрите ресторанти, предлагащи херинга, треска или скумрия, могат да бъдат намерени на река Молтава или в центъра на града. Ако не сте почитатели на бързата храна, а предпочитате нещо по-специално, посетете добре известните улици Wajdelota (район Wrzeszcz) или Straganiarska ( в центъра на града). За романтична вечеря, особено през нощта - изберете един от ресторантите, намиращи се в старите сгради на улица „Мариячка“.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Гданск на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Гданск, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Гданск, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Гданск?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Гданск, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Гданск

Популярни авиокомпании, опериращи от Гданск