Меню

Wizz Air полети от Гданск до Кристиансанд

Покажи филтри

Кристиансанд

 • Обща информация

  Официален език: Норвежки
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Крона (NOK)

 • Бистранда

  Ако се чудите къде са всички жители и гости на Кристиансан през лятото, то те са на плажа Бистранда. Палмите, игрищата за плажен волейбол и крайбрежните барове ще объркат усета ви за географско местоположение.

 • Фестивалът Палмесус

  Това ежегодно събитие събира около 30 000 посетители на главния градски плаж всяка година, когато през юли термометъра достигне екзотичните за Норвегия 25 градуса. Световни клубни звезди превземат сцената, на която се радват гости от цяла Скандинавия.

 • Фарът Линдеснес

  В случай, че оставате за повече време в района на Кристиансанд, отделете около час и половина за да стигнете до фара Линдеснес, който е най-южната точка на страната. Самият фар е достъпен през целия ден, но музея към него не е постоянно отворен. В района има също възможности за катерене.

Забележителности на Кристиансан

В южната част на Норвегия се намира град, известен като норвежкия Холивуд. Това е дестинация, която местните предпочитат за вътрешен туризъм. Летният сезон в Кристиансан e дълъг и топъл за норвежките стандарти, заради което плажовете са пълни с хора тогава.

Градската зоологическата градина е сред най-големите забележителности в цялата страна. Животните разполагат с големи открити пространства, в които да живеят, за разлика от други зоопаркове. Там живеят повече от 140 вида животни, а към нея може да посетите още басейн, пиратско селище и малък парк с атракции за най-малките посетители.

Само на няколко минути път от заетия център на Кристиансен, ще попаднете на спокойния природен парк „Долината Равнедален“, основан през 1878 г. Паркът е идеален за семейна разходка и пикник, като в специално обособената му част има няколко кафенета с приемливи цени и място за провеждане на концерти и други подобни културни прояви с капацитет до 5000 човека.

Ако ви влече типичния „сити вайб“ или градски туризъм, трябва да се разходите из Квадратурен – зона в центъра с повече от 300 магазина и 100 бара. Дори да нямате нужда от нищо конкретно и да искате да се придържате към нискотарифния си план, е приятно да се разходите из тази оживена част.

Полезна информация за летищата

Гданск Кристиансанд

Популярни авиокомпании по маршрут Гданск - Кристиансанд

Полетно разписание:

Гданск Кристиансанд