Меню

Wizz Air полети от Гданск до Молде

Покажи филтри

Молде

 • Обща информация

  Официален език: Норвежки
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Крона (NOK)

 • Градът на розите

  Прякорът на Молде е "Градът на розите". Това не е име, измислено само заради туристически имидж. Има голямо разнообразие от цъфтящи рози и други цветя, които ще ви изненадат приятно.

 • Джаз мелодията на лятото

  Всяка година през юни месец Молде е домакин на Международен джаз фестивал. Това е най-голямото събитие по рода си в Европа и привлича любители на джаза не само от целия континент, но и от други дестинации.

 • Круизна разходка

  Всеки ден няколко круизни кораба отплават на север и на юг от Молде. Не е необходимо да резервирате предварително билети за разходката си сред фиордите, просто се появете и вдигнете котва.

Забележителности на Молде

Норвежкият град Молде се намира в областта Ромсдал, на северния бряг на фиорда Ромсдал. Климатът там е много приятен – с топло, но не горещо лято и мека зима.

Основната причина, която прави Молде толкова привлекателен за пътуващите, е приказната природа. Тази земя на фиорди и планини е невероятна, независимо от сезона. През зимата можете да карате ски, докато се възхищавате от северните сияния, а през лятото ще се наслаждавате на зеленината.

Ако гладът ви за спиращи дъха пейзажи не се засища лесно, посетете местността Варден, която разкрива панорама към целия град и фиордите. Там има също и ресторант, който е перфектното допълнение към разходката ви.

Градът е идеална отправна точка за два известни туристически маршрута из природата на Норвегия – Trollstigen и Atlanterhavsveien. Името на първия се превежда като "пътеката на троловете". Докато препускате през грандиозния терен, ще забележите 11 пътни знака, предупреждаващи за наличието на тролове. Вторият маршрут минава през седем моста, които свързват няколко малки островчета. Този маршрут съчетава красотата на природата с положителното влияние на човешките ръце.

Ако се чудите къде да се храните в Молде, доверете се на Fole Godt на ул. Storgata 61 за закуска и обяд. Ще ви допаднат сладките ястия, сандвичите и супите по местни рецепти. Там също сервират и отлично кафе. Когато е време за вечеря, се отправете към Molde Fjordstuer на ул. Julsundvegen 6. Ресторантът е специализиран в гурме скандинавската кухня. Но, ако не сте по завъртяните ястия, опитайте Glass на ул. Torget 1, където ще намерите голямо разнообразие от европейска храна, включително вкусни пици и меса, приготвени по различен начин.

Полезна информация за летищата

Гданск Молде

Популярни авиокомпании по маршрут Гданск - Молде