Меню

Ryanair полети от Гданск до Тромсьо

Покажи филтри

Тромсьо

 • Обща информация

  Официален език: Норвежки
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Крона (NOK)

 • Временна столица

  По време на Втората световна война германците завладяват част от територията на Норвегия. През този период правителството на страната премества управлението си в Тромсьо, поради факта, че водите на океана не замръзват и пристанището може да работи през цялото време.

 • Най-доброто от севера

  Градът се гордее, че е дом на най-северните университети, протестантска църква, ботаническа градина и дори пивоварна, произвеждаща бири, сред които Mack Pilsner, Haakon or Isbjorn.

 • Необикновен магазин

  На Kirkegata 6 се намира най-популярният магазин за препродажба Tromso Bruktbokhandel. На това място можете да намерите всякакви книги и игри, но най-вече да усетите настроението на града.

Забележителности на Тромсьо

Тромсьо е най-големият град в северната част на Норвегия. Въпреки че е разположен над Северния полярен кръг, климатът там не е толкова суров, колкото изглежда. Полярната нощ на това място продължава от края на ноември до средата на януари, а полярният ден – от средата на май докрая на юли.

Тромсьо, наречен портал към арктическия свят, е идеалното място да се запознаете с феномена на Северното сияние. Можете да го наблюдавате между септември и март, макар че има много фактори на времето, които се отразяват на моментната му видимост.

На около 4 км от Тромсьо се намира хълмът Storsteinen, по който можете да се изкачите, ако искате да се насладите на панорамата на града. Кабинковият лифт Fjellheisen ще ви "изстреля" на 420 метра височина, откъдето ще видите околните планини и ако имате късмет Северното сияние и белите нощи.

Ако обичате да прекарвате времето си на открито, се възползвайте от това, което природата на Тромсьо предлага. Организират се рафтинг, риболов, разходки с кучешки впряг. Най-специалното съкровище на местността са фиордите. Всеки ден от градското пристанище отплават кораби, на които можете да се запишете за круиз.

Благодарение на факта, че в града живеят хора от повече от 100 националности, можете да опитате голямо разнообразие от ястия. Къде да отидем на вечеря? Едно от най-желаните места е Mathallen на Gronnegata 58/60, известен със скандинавската кухня. За бързо хапване се отправете към Huken Pub на Strandgata 22. Ако харесвате морски дарове, изберете Emma Drommekjokken – изключително популярен ресторант, чийто адрес е Kirkegata 8.

Полезна информация за летищата

Гданск Тромсьо

Популярни авиокомпании по маршрут Гданск - Тромсьо

Полетно разписание:

Гданск Тромсьо