Меню

Лука - до Лука

Покажи филтри

Лука

  • Обща информация

    Официален език: Малтийски, английски
    Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
    Валута: Евро (EUR)

  • Остров Гозо

    Гозо се намира на половин час път с кораб от северните брегове на Малта. През активния летен сезон корабчетата пътуват на доста по-кратък интервал. Скалистото му крайбрежие и хубави пейзажи са подходящи за еднодневен тур. Обитателите му се занимават главно със занаяти и пазят традициите на страната.

  • Културен живот

    Заради своята привлекателност, Малта често е първи избор за домакин на международни събития. Фестивалът на фойерверките се провежда всяка година през месец април, а през юли Валета танцува под звуците на джаза, заради ежегодния Джаз фестивал, както и Международния фестивал на изкуствата.  

  • Малтийска кухня

    Малта има свой специфичен кулинарен почерк, смесица от различни региони. За остров Гозо е характерно козе сиренето джбейна, което често се добавя към зеленчукови ястия и супи. Заешкото месо традиционно се приготвя с много вино и чесън, като то служи и за основа на известния сос за паста фенката. Лампукският пай се готви с риба ципура, а браджолите далеч не са обикновени пържоли.

Как да намерите евтини полети до Лука, Малта?

Евтини полети до Лука, Малта може да намерите с някой от сайтовете за търсене на полети като eSky. С негова помощ ще откриете стотици самолетни билети, измежду които да сравните и да изберете най-подходящия за вас.

Така няма нужда да въвеждате едни и същи данни по няколко пъти на всеки сайт поотделно. С eSky ще разполагате с необходимата информация на едно място, така че да спестите време и усилия и само за няколко секунди да изберете най-подходящия за вас полет.

Сред авиокомпаниите, които изпълняват полети до Лука, са: easyJet, Air Malta, Meridiana, Alitalia, Ryanair, Lufthansa, Emirates, Air France, KLM, Turkish Airlines и други. Евтини самолетни билети до Лука обикновено предлагат нискотарифните авиокомпании, но понякога е възможно и някоя от редовните авиокомпании да предлага такива.

За да сравните оферти за полети до Лука, може да използвате търсачката за полети на eSky, която визуализира стотици оферти, като показва първо най-евтините. Напълно възможно е да намерите самолетен билет на редовна авиокомпания на цена, сходна до предложената от някоя нискотарифна авиокомпании. В този случай е добре да сравните двете оферти, тъй като срещу малка разлика в цената, може да резервирате билет с безплатен регистриран багаж или друга включена услуга, за която обикновено се заплаща при нискотарифните авиокомпании.

Търсачката за полети на eSky дава разнообразни възможности. С нея можете не само да резервирате самолетен билет, но и да добавите допълните услуги като регистриран багаж, туристическа застраховка и онлайн регистрация. Същевременно може да изберете колко пътници и в каква класа желаете да летите и спрямо критериите да откриете подходящия за вас полет.

В допълнение към това, след като резервирате самолетния билет, получавате отстъпка до 30% за настаняване. Така само с няколко лесни стъпки ще може да подготвите цялото си пътуване, за да сте спокойни и да се насладите на пътешествието си. Използвайте търсачката на eSky през браузър на компютър, таблет или телефон или през безплатното мобилно приложение eSky, достъпно в Google Play и AppStore.

Летище в Лука, Малта

В Лука се намира международно летище Малта (Malta International Airport). То е единствената аерогара на едноименния архипелаг и се намира на главния остров Малта, на 5 км югозападно от столицата Валета. Пътниците се обслужват само от един терминал. Любопитен факт за летището в Лука е, че то е ежегоден домакин на авиошоуто Malta Airshow.

Транспорт от и до летище Малта

Може да се придвижите от летище Лука до Валета и до различни точки на страната чрез автобус, кола под наем, такси или ферибот. Предвид малките размери на района, е много лесно да се придвижите от която и да било негова точка до летището и обратно. Разстоянието до столицата Валета е само 5 км, така че за няколко минути да стигнете дотам.

Транспорт от летище Малта с автобус

Автобусни линии X1, X2, X3 и X4 са удобни и достъпни. Автобусите разполагат с допълнително място за багаж. Добре е предварително да проверите разписанието преди да решите да пътувате с някой от тях. Що се отнася до автобусните спирки, ще ги намерите пред изхода на терминала. Там спират и други местни автобуси, с които ще стигнете до различни точки на острова, както и до ферибота.

Транспорт от летище Малта с такси

Таксиметровите автомобили са налични на летището 24 часа в денонощието и с тях може да се придвижите до почти всяка точка на Малта. Обикновено цената за желания курс е предварително фиксирана и се отнася за 4 пътници, като е добре да имате предвид и обема на багажа.

Транспорт от летище Малта с кола под наем

Придвижването с кола под наем от и до летището също е възможен вариант. Разстоянията като цяло са доста кратки, така че този тип придвижване в града ще е не само удобно, но и изгодно. В сайта на eSky може да проверите предлагат ли се коли под наем в Лука, Малта, като директно от сайта може да наемете автомобил спрямо вашите нужди.  

Кога самолетните билети до Лука са най-евтини?

По средни изчисления самолетните билети до Лука са най-евтини, ако бъдат резервирани 48 дни преди заминаване. При всички случаи важи правилото, че колкото по-рано резервирате самолетните билети до Лука, толкова по-добре. Има още няколко важни фактора, които влияят върху цената, които е добре да имате предвид, когато търсите евтини самолетни билети до Лука.

Един от тях е периодът, в който искате да пътувате дотам. Повечето хора избират да пътуват по време на празниците, почивните дни и летните отпуски. Затова често полетите по Коледа, Нова година и Великден, а и по време на големите почивки, са на по-високи от обичайните цени. Много често билетите са изчерпани седмици преди самия празник.

Именно затова не оставяйте резервирането на самолетни билети за последния момент. За да си гарантирате място в самолета до Лука, е добре да си вземете билетите по-рано, особено ако желаете да прекарате някой от празниците там.

Друг важен фактор е дали искате да резервирате полет през почивните дни. Петък, събота и неделя обикновено са натоварени откъм пътници, затова и самолетните билети са по-скъпи, а често и изчерпани.

Възможно е да намерите самолетни билети до Лука на доста изгодни цени, ако някоя авиокомпания е пуснала промоция и цените са с драстични намаления.

Актуални изгодни оферти и намаления на самолетни билети до Лука

Ако желаете да разполагате с актуална информация за изгодни оферти и намаления на самолетни билети до Лука, то можете да се запишете за нюзлетъра на eSky. С негова помощ ще научавате първи за всички изгодни полети до Лука.

Полезна информация ще получавате, ако се запишете за ценово известие за полети до Лука. Нужно е само да изберете желаната дестинация, до която търсите самолетните билети и да зададете ценовия лимит на полета. Веднага щом се появи оферта, отговаряща на вашите изисквания, ще получите имейл на пощата си. Оттам директно можете да резервирате желания полет, като дори да добавите допълните услуги към него.

Полети България Малта

Полети от България до Малта се изпълняват по няколко различни маршрута: София Лука, Варна Лука, Бургас Лука, Пловдив Лука. Полетите са с едно или две прекачвания. Някои от тях се изпълняват ежедневно, а други няколко пъти седмично, затова е добре да проверявате самолетното разписание за полети до Лука.

Полети София Лука

Полети от София до Лука се изпълняват ежедневно. Сред авиокомпаниите, които летят по маршрута, са: Lufthansa, Austrian Airlines, Alitalia, Turkish Airlines, Air Malta, Swiss и други. Полетите до Лука са с прекачване. Добре е предварително да проверите къде е прекачването, колко време е престоят и как може да си уплътните времето на летището.

Полети Варна Лука

Полети от Варна до Лука има ежедневно, като те обикновено са с по едно или две прекачвания. Bulgaria Air, Alitalia, Turkish Airlines са сред авиокомпаниите, които летят по маршрута.

Полети Пловдив Лука

Полети от Пловдив до Лука се изпълняват няколко пъти седмично. Лети се с прекачване, затова е добре предварително да проверите самолетното разписание, времето за престой и всички подробности, касаещи пътуването ви.

Ако искате да знаете какво трябва да направите преди полет до Лука или до друга дестинация, е добре да проверите какви са забранените за превоз вещи в самолета, какви вещи задължително да вземете със себе си на борда и др. Цялата информация може да се намери на сайта на eSky.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Лука на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Лука, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Лука, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Лука?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Лука, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Лука

Популярни авиокомпании, опериращи до Лука

Полети до Лука изпълняват нискотарифни и редовни авиокомпании. Сред тях са: Ryanair, easyJet, KLM, Air Malta, Alitalia, Meridiana, Emirates, Turkish Airlines, Lufthansa, Air France и други. Евтини полети до Лука предлагат нискотарифните авиокомпании, сред които Ryanair и easyJet. В Лука се намира международно летище Малта (Malta International Airport), което обслужва острова. Дотам може да летите с директни полети или с полети с прекачване. Малта е любима дестинация на хора от цял свят, като годишно се посещава от хиляди туристи. Мястото привлича посетители както за почивка и туризъм, така и за бизнес пътувания. Островът предлага забавления, плаж, слънце и нови преживявания.
 

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Лука

Виж хотели в Лука