Меню

Търсене на полети от Гьотеборг

Покажи филтри

Гьотеборг

 • Обща информация

  Официален език: Шведски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Крона (SEK)

 • Рибената църква

  Морските деликатеси и рибата заемат почетно място на трапезата в Гьотеборг. Рибената църква представлява рибен пазар, завършен през 1874 г. от тогавашния архитект на града и веднага получава името си, заради приликата си с религиозния храм.

 • Джунгла в Гьотеборг

  Паркът Универсум пресъздава истинска джунгла, в която посетителите могат да се разхождат, докато покрай тях свободно подкачат истински маймунки, прелитат екзотични птици,  пеперуди и други нетипични за региона животни.

 • Домът на Волво

  За любителите на автомобилите, Музеят на Волво е задължителен за посещение. Шведската марка е създадена именно в Гьотеборг и музеят представя всички стадии от развитието на компанията, включително и нейните лодки.

Забележителности на Гьотеборг

Шведският град Гьотеборг е наричан Сърцето на Скандинавия и Портал на Северна Европа, защото се намира на сравнително еднакво разстояние от трите столици Стокхолм, Осло и Дания и е едно о т най-големите пристанища на страната. На шведски името на града звучи Йотебори, защото произлиза от неговите първи заселници – племето йоти.

Старият град е построен около Големия канал, който е бил пресичан от други два, по-малки. По-късно те са били покрити и превърнати в улиците „Йостра“ и „Вестра Хамнгатап“, които днес за изпълнени с ресторанти и магазини. Най-известната улица в Гьотеборг е „Кунгспортсавеню“, наричана на кратко „Авенюто“ от местните жители. Тя свързва Стария град с културния център – площад „Йотаплац“, чийто символ е фонтанът „Посейдон“. В района са подредени най-важните културни сгради: театърът, концертната зала, Музеят на кукления театър, Музеят за скандинавско изкуство.

Кварталът „Хага“ някога е бил изцяло работнически. В днешно време атмосферата му от 19 в. е напълно запазена, а улиците са заети предимно от магазини и заведения, което го прави идеален за раходка.

Гьотеборгското пристанище има прекрасна гледка, там се намира и Морският музей, който представя историята на корабостроенето, корабоплаването и риболова.

Увеселителният парк Лизберг е сред най-популярните атракциони от подобен тип в Северна Европа. През лятото въртележките, влакчетата и концертите не спират, а през ноември се открива коледния базар.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Гьотеборг на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Гьотеборг, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Гьотеборг, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Гьотеборг?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Гьотеборг, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Гьотеборг

Популярни авиокомпании, опериращи от Гьотеборг