Меню

Търсене на полети от Грац

Покажи филтри

Грац

 • Обща информация

  Официален език: Немски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Островът на Мур

  Изкуственият остров на река Мур, която преминава през Грац е бил замислен като временно архитектурно решение, но след успеха му остава за постоянно като градска атракция. 

 • Винената столица на Австрия

  В Грац се произвеждат едни от най-хубавите австрийски и европейски вина – Совиньон блан, Траминер, Шардоне, който там се нарича Морилон, Рийслинг и други.

 • Транспорт

  Грац е мобилен град, който се обслужва от 24 автобусни и 6 трамвайни линии. Билетите за градския транспорт важат а един час, един ден или една седмица. 

Забележителности на Грац

Настанен удобно в южната част на Австрия, само на един час разстояние от границата със Словакия, Грац е вторият по големина град в страната и се гордее с добре запазена историческа част. Най-разпознаваемата забележителност на Грац е дворецът Шлосберг. Историята на внушителния комплекс стига до Х-ти век, когато е служил за защита на града. Най-добре запазената част от Шлосберг е часовниковата кула, която е видима от почти всяка точка на града.

Дворецът Егенгерг е символ, напомнящ за някогашното величие на областта Щирия. Той е заобиколен от прекрасни градини, а стаите му са пищно украсени с фрески. Това е забележителност, която трябва да се посети, ако искате да разберете историята на Щирия. Точно в центъра на Стария град се издига Ратхаус, който е служил за кметство в продължение на стотици години. Сградата не веднъж е променял външния си вид в зависимост от епохата.

Една от по-съвременните забележителности на Грац е музеят с причудлив дизайн Кунстхаус. Той е приятелски известен като „извънземното“, заради светещата си фасада, в която са подслонени редица творби на съвременното изкуство.

Друга интересна, но с по-голямо историческо минало сграда, е мавзолеят на Фердинанд II. Това е една от най-красивите сгради от този тип в Европа, включваща скулптури, картини, изобразяващи живота на Исус Христос, както и самия Фердинанд II. Там се намират също саркофазите на родителите на императора.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Грац на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Грац, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Грац, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Грац?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Грац, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Грац

Популярни авиокомпании, опериращи от Грац