Меню

Търсене на полети от Хановер до Лука

Покажи филтри

Лука

 • Обща информация

  Официален език: Малтийски, английски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Остров Гозо

  Гозо се намира на половин час път с кораб от северните брегове на Малта. През активния летен сезон корабчетата пътуват на доста по-кратък интервал. Скалистото му крайбрежие и хубави пейзажи са подходящи за еднодневен тур. Обитателите му се занимават главно със занаяти и пазят традициите на страната.

 • Културен живот

  Заради своята привлекателност, Малта често е първи избор за домакин на международни събития. Фестивалът на фойерверките се провежда всяка година през месец април, а през юли Валета танцува под звуците на джаза, заради ежегодния Джаз фестивал, както и Международния фестивал на изкуствата.  

 • Малтийска кухня

  Малта има свой специфичен кулинарен почерк, смесица от различни региони. За остров Гозо е характерно козе сиренето джбейна, което често се добавя към зеленчукови ястия и супи. Заешкото месо традиционно се приготвя с много вино и чесън, като то служи и за основа на известния сос за паста фенката. Лампукският пай се готви с риба ципура, а браджолите далеч не са обикновени пържоли.

Забележителности на Лука

Чаровното малтийско село Лука е първото населено място, което гостите на страната виждат, защото там се намира единственото международно летище в островната държава. Столицата Валета е разположена само на 5 км разстояние и затова често летището се нарича с нейното име. Основна забележителност в селището е църквата Св. Андрю, намираща се на едноименния площад. Празникът на светеца покровител се отбелязва два пъти – през първата седмица на юли и на 30-ти ноември.

Най-подходящото описание за Малта е средновековна средиземноморска приказка. Страната обхваща три населени острова – Малта, Гозо и Комино и три необитаеми - Коминото, Филфла и Свети Павел. Въпреки малката им площ, те пазят богато културно и историческо наследство, съчетано с неповторимо романтична атмосфера.

Мрежата от тунели, открита под старинната част на столицата Валета, подсилва легендата за участието на малтийските рицари в кръстоносните походи. Градът е като истински музей на открито под покровителството на ЮНЕСКО. Върху скромната му площ от 1 кв. км са концентрирани редица архитектурни и исторически забележителности, като църквата „Сейнт Джон“, който е основал Валета, 300 годишният действащ театър „Мануел“, крепостната стена на града, замъци, църкви, музеи, галерии.

Мдина е старата малтийска столица, намираща се в централната част на о-в Малта. Там сякаш времето е спряло, няма и следа от съвременна архитектура, а жителите на градчето наброяват около 300 души. Затова туристите наричат Мдина „тихият град“. В главната част се намира катедралата „Св. Павел“ с едноименния площад. Зад стените на града се допускат само автомобилите на местните жители. В близост до някогашната столица е Рабат, който е по-голям и модерен град.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Хановер до Лука на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Хановер до Лука, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Хановер до Лука, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят от Хановер до Лука?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Хановер до Лука, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата

Хановер Лука

Популярни авиокомпании по маршрут Хановер - Лука

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Лука

Виж хотели в Лука