Меню

Търсене на полети от Хамбург до Марсилия

Покажи филтри

Марсилия

 • Обща информация

  Официален език: Френски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Замъкът Ив

  Една от легендите на романтизма, с които се свързва Марсилия, е Замъкът Ив, имащ ключова роля в романа на Александър Дюма „Граф Монте Кристо“. Той се намира на 2 км от града, а до там има корабчета. Някога затвор, днес Ив се радва на туристически интерес.

 • От благотворителност към изкуство

  През XVII век на пл. „Плас де Мулен“ се издига прекрасна сграда в стил италиански барок. Известно време тя е служила като болница, а към нея има и параклис. Макар и противоречиво, след време сградата се превръща в музей и художествена галерия, която може да посетите целогодишно.

 • На плаж

  Плажът Прадо е основният пясъчен плаж, подходящ за почивка и уроци по водни спортове. Той се намира в края на крайбрежния панорамен път Корниш.

Забележителности на Марсилия

Един от най-очарователните градове на Франция, който векове наред е впечатлявал пътешественици, търговци и общественици, определено е Марсилия.

Катедралата „Нотр Дам дьо ла Гард“ със своята позлатена Мадона, е изключително красиво здание, построено на възвишение, откъдето може да се любувате на морския пейзаж. Други подобни забележителности са грандиозната Катедралата на Марсилия във византийско-римски стил, дворецът Лоншан, където се помещават Природонаучният музей и Музеят на изящните изкуства и абатство „Св. Виктор“, построено през V век.

Старото пристанище в западната част на града е цивилизационният извор на Марсилия. Още през 600 г. пр. Хр., там е имало гръцко пристанище. В близост до него е прочутият булевард Канебиер, където може да се разходите по магазините. Около пристанището има редица заведения, предлагащи прочутата рибена чорба, приготвяна от няколко вида риба и сервирана с франзела и майонеза, както и много други местни специалитети. Старият град или Le Panier, е разположен на хълма над Старото пристанище. Той пази типичната културно-историческа атмосфера за района с малки криволичещи улички и старинни сгради.

Историческият музей и Музеят на Средиземноморските цивилизации се намират в модерни и добре оборудвани сгради, заслужаващи вашето внимание, ако разполагате с повече време във френския град.

Има ли специални оферти за полети до от Хамбург до Марсилия, на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвайте ни, за да се вдъхновите!

Мога ли да закупя застраховка, по време на резервиране на полет до от Хамбург до Марсилия?

Когато резервирате самолетен билет на eSky.bg, можете да закупите и различни видове застраховки, отговарящи на Вашите нужди. Благодарение на това пътуването Ви ще бъде безопасно и удобно.

Мога ли да закупя хотелско настаняване, по време на резервиране на полет до от Хамбург до Марсилия?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можете да се погрижите за Вашия престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

Кои авиакомпании летят до от Хамбург до Марсилия?

На eSky.bg ще намерите оферти за полети до от Хамбург до Марсилия, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на конвенционални, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата

Хамбург Марсилия

Полетно разписание:

Хамбург Марсилия

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Марсилия

Виж хотели в Марсилия