Меню

Търсене на полети от Инвърнес

Покажи филтри

Инвърнес

 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC+1 (лято), UTC+0 (зима)
  Валута: Паунд (GBP)

 • Замъкът Инвърнес

  Спокойно съзерцаващ движението по река Нес, замъкът датиращ от 11 век е най-известен с убийството на крал Дънкан от Шекспировата творба „Макбет“. Първоначално е бил построен само от дърво, а след като е разрушен от шотландския крал Робърт I, е построен отново от по-издръжливи материали.

 • Църквата „Св. Стефан“

  Най-старата църква в Инвърнес е служела като място за молитви още по време на келтите. В заобикалящото я гробище има доста стари плочи от преди няколко века, които са свързани с историята на града.

 • Дегустация на уиски

  Разбира се, нито едно пътуване до Шотландия не е пълноценно, ако не посетите някоя от местните дестилации и не дегустирате приготвено на място шотландско уиски. Инвърнес не прави изключение и има какво да ви предложи.

Забележителности на Инвърнес

Инвърнес е идеалната изходна точка, от която да започнете своето пътешествие из висините на Северна Шотландия. Магически сините води на реката Нес, свежия въздух и историческите забележителности няма да ви накарат да съжалявате, че сте избрали това кътче от Европа. Компактната централна част на града е идеална за обикаляне пеша или с велосипед. Дъждовността е типично за Шотландия качество, което допринася за зеленината и свежестта на природните пейзажи, но пък е неприятно за туристите, които искат да се разхождат и да опознаят забележителностите. Затова имайте предвид прогнозата за времето, когато гласите багажа си за там. Най-предпочитаните месеци са от май до септември, защото тогава дъждовете са най-малко, а дните най-дълги.

Самото име на града – Инвърнес идва от шотландския смисъл за „планината на реката Нес“. Това показва важната роля на реката в живота на града. Разходката по крайбрежието на Нес ще ви разведе неусетно сред някои от забележителностите на града, които по-късно да разгледате подробно. По някой от пешеходните мостове може да преминете на отсрещния бряг или да стигнете до островите Нес. Малките островчета са обявени за национален парк, в който може да видите различни животинки.

Не можете да кажете, че сте били в Шотландия без да посетите известното езеро Лох Нес. Можете да избирате между това да извървите на 117 км по пътеката Great Glen Way, но далеч по-добър начин е да се качите на кану. Прокарайте пътя си през невероятна природа и се впуснете в мистериите на Лох Нес в компанията на опитен водач. Ако се чувствате достатъчно смели, наемете кану и изживейте самостоятелно приключението. Предлагат се множество екскурзии, които можете да резервирате онлайн, вариращи от кратки еднодневни трипове до 5-дневна кану експедиция.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Инвърнес на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Инвърнес, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Инвърнес, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Инвърнес?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Инвърнес, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Инвърнес

Популярни авиокомпании, опериращи от Инвърнес

Полетно разписание: Инвърнес