Меню

Turkish Airlines полети от Истанбул до Запорожие

Покажи филтри

Запорожие

 • Обща информация

  Официален език: Украински
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Гривня (UAH)

 • Музеят на ретро автомобилите

  Основната експозиция съдържа 22 автомобила, произведени между 1930 г. и 1960 г. В допълнение към тях можете да разгледате още стари оръжия, военни униформи, мотоциклети и други.

 • Улица „Съборна“

  Това е една от най-дългите улици в Европа – около 11 км. Главната търговска улица е и най-оживената отсечка в града. Там има различни ресторанти, кафенета, магазини, фонтани и места за почивка.

 • Детска железница

  Общата дължина на този детски увеселителен парк е 9,4 км, като 80 метра са тунели. Има влакчета осем пъти в седмицата и всеки ден по време на училищните ваканции.

Забележителности на Запорожие

Украинският град е разположен на брега на Днепър. Съвременният град Запорожие е построен от Екатерина Велика, която е заповядала да се издигнат защитни стени, които да предпазят южната граница на Руската империя от набезите на турците. Постепенно там се построяват и други сгради, които формират селището.

Важна забележителност за всеки любител на архитектурата е концертната сграда „Глинка“, както и тази на Драматичния и музикален театър, чиято необичайна фасада изобразява фигури на фермери и работници. Интересни музеи в Запорожие са: Историческият музей на оръжията, Регионалният исторически музей и Художественият музей, помещаващ повече от 13 000 експоната от руски и украински творци.

Всеки, който посети Запорожие, ще забележи пленителната река Днепър, която се извива покрай крада като подкова. От двете страни на „подковата“ са разположени градски паркове. На десния бряг е паркът „Енергетиков“ с древни тополи и разливащи се липи, а на левия е „Металургичния парк“ с много сенчести и тихи местенца за почивка.

Към града спада и важната за цяла Украйна природна забележителност – остров Хортица във водите на Днепър. На това живописно парче земя са представени в миниатюри всички природни пейзажи, характерни за Украйна. Островът се свързва с града посредством един от най-красивите мостове в Европа – Преображенски.

Полезна информация за летищата

Истанбул Запорожие

Популярни авиокомпании по маршрут Истанбул - Запорожие